
Mere end seks ud af ti programmer, som DR sendte i uge 22, var underholdning, hævder DI Digital i en ny undersøgelse. Det skriver Politiken.
Helt præcis 62 pct. fyldte underholdningsprogrammerne af sendefladen på tværs af DR’s seks tv-kanaler, mens public service-udsendelser udgjorde 26 pct., hævder DI’s undersøgelse. Det strider imod ånden i medieaftalen, lyder det fra brancheorganisationen, der repræsenterer virksomheder inden for it, tele, elektronik og kommunikation.
”Det er ikke sådan, at de ikke må det, men DR bruger licensmidler til i stigende grad at gå ind og konkurrere direkte på underholdning i stedet for at levere public service, som jo egentlig var formålet. Det kan føles fra virksomhederne som en relativt unfair konkurrence,” siger DI Digitals branchedirektør, Adam Lebech, til Politiken.
Fra DR’s side mener man ikke, at DI’s undersøgelse stemmer overens med virkeligheden.
”Vi laver hvert år en public service-redegørelse, hvor vi skal kunne redegøre for hvert minut, vi sender, og der viser det sig, at underholdning fylder 5 pct. af sendefladen. Så deres hovedpåstand, om at 60 pct. er underholdning, er absurd, medmindre man opfinder nye kriterier for, hvad underholdning er,” siger mediedirektør i DR Gitte Rabøl.
Den udlægning af DI-undersøgelsen får støtte fra medieforsker Stig Hjarvad, som kalder analysen for ”meget tynd”.
Mere fra MediaWatch
Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"
Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.