MediaWatch

DR måler seeres sved og hjerneaktivitet

Medieforsker ved DR slår til lyd for mere evaluering af seeres emotionelle reaktioner på tv-indhold. Metoden vil blive brugt før ny historisk DR-satsning.

Lene Heiselberg, medieforsker ved DR Medieforskning | Foto: DR/Bjarne Bergius Hermansen

Siden 2013 har DR målt, hvor meget testpersoner sveder, og hvordan de bruger deres hjerne, når de ser dramaserier. Og der er mere af den slags på vej, skriver DR.

Lene Heiselberg, medieforsker ved DR Medieforskning og erhvervs-ph.d. ved Institut for Kommunikation på Aalborg Universitet, argumenterer i en afhandling for, at seernes emotionelle oplevelse af tv betyder mere, end man skulle tro.

"Afdækker man kun den bevidste del af, hvad seerne oplever, afdækker man måske kun 20 procent af deres oplevelse. Det er lidt som med toppen af et isbjerg, hvor der også er meget mere nedenunder," siger Lene Heiselberg til DR.

DR har siden 2013 brugt de emotionelle faktorer, når DR Panelet, der blandt andet er testpersoner på nye DR-dramaserier, ser kommende serier. Det har ført til anbefalinger om, hvad DR Fiktion kan gøre anderledes for at forbedre seernes oplevelse af DR's serier.

De emotionelle målinger vil også blive brugt, når den historiske satsning "Historien om Danmark", der bliver vist i 2017 i samarbejde med Nationalmuseet og Slots- og Kulturstyrelsen, bliver vist for de første seere.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs