MediaWatch

DR udvikler familieserie til nyt dramavindue

I kølvandet på TV 2's dramasucces "Badehotellet" vil DR udvikle familieorienteret tv-serie med sendetid lørdag aften.

Foto: Isak Hoffmeyer/DR

DR vil samle familien foran fjernsynet lørdag aften med en ny tv-serie, skriver Berlingske. Den nye serie skal ramme samme en bred seerskare, som TV 2 har gjort med "Badehotellet", der foreløbig har kørt i tre sæsoner.

DR's dramachef, Piv Bernth, forklarer, at historie og cast endnu ikke ligger fast - men strategien er altså at lave en serie, der kan samle flere generationer.

"TV 2 rammer børnefamilierne med "Badehotellet" om mandagen, så vi vil gerne satse på at få fat i dem om lørdagen. Normalt har vores drama ligget om søndagen, og enkelte gange på hverdage, og vi synes, der har manglet noget lørdag," siger Piv Bernth til Berlingske og uddyber, at der er afsat penge til den ny dramaserie.

Målgruppen er mere specifikt forældre med børn i syvårsalderen og opefter samt bedsteforældre og deres børnebørn, skriver Berlingske. Piv Bernth forventer, at serien vil ramme tv-skærmene i 2017 eller 2018.

DR Drama har i mange år haft stor succes med at samle danskerne i det veletablerede dramavindue kl. 20 om søndagen. Med tv-serier som "Dichte", "Rita" og senest "Badehotellet" er det lykkedes for TV 2 at gøre DR kunsten efter om mandagen kl. 20. Og nu gælder det altså lørdag aften for DR's vedkommende.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs