MediaWatch

Distributører ærgrer sig over nøl med gebyr-udvalg

Udsigten bliver længere for et udvalg, der skal granske gebyr, som tv-distributører betaler for at videreformidle tv-kanaler.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto/Arkiv

Et udvalg, der skal se på det såkaldte retransmissionsgebyr, bliver tidligst stablet på benene til efteråret. Det fremgår af et svar fra kulturminister Bertel Haarder (V) til Folketingets Kulturudvalg.

Retransmissionsgebyret er et beløb, som tv-distributører betaler for at videreformidle tv-kanaler. Gebyret lever generelt et stille liv, men fik fornyet opmærksomhed i efteråret 2015.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs