MediaWatch

Nordisk Film søsætter virtual reality-biograf

En københavnsk biograf laver midlertidig virtual reality-biografsal og byder på tre forskellige filmgenrer.

Foto: Eric Risberg/AP/Polfoto/Arkiv

Virtual reality rykker for en stund ind i biografen. Det er Nordisk Film, der i biografen Palads i København vil forsøge sig med teknologien, skriver Jyllands-Posten.

Der bliver tale om en biografsal med plads til 25 mennesker. De kan vælge mellem tre forskellige genrer, horror, action og dokumentar, og filmene varer 30-35 minutter.

"Hos Nordisk Film Biografer er vi konstant på udkig efter de bedste filmoplevelser, både de bedste film, men naturligvis også den bedste måde at se dem på. Virtual Reality Cinema udvikler biografoplevelsen og filmmediet, og det vil vi naturligvis prøve, og samtidig vil vi gerne tilbyde oplevelsen til vores gæster," siger Jacob Elkær-Hansen, salg- og marketingsdirektør i Nordisk Film Biografer, i en pressemeddelelse.

Biografen er midlertidig. Den åbner 17. juni og lukker igen 26. juni. Historien melder ikke noget om, hvorvidt Nordisk Film pønser på at åbne permanente virtuel reality-biografsale.

Der findes virtual reality-biografer i Amsterdam og Berlin.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs