MediaWatch

Søren Pind: Politikere og presse har fælles ansvar

I en debat i går på DR2 sagde justitsminister Søren Pind, at politikerne godt kan blive bedre til at svare på journalisternes spørgsmål.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Journalister og politikere har en fælles opgave i at løfte den demokratiske debat i stedet for at agere som modstandere i boksering. Det standpunkt gav justitsminister Søren Pind (V) udtryk for, da han i går var gæst i DR2's Deadline, skriver DR.

Baggrunden var Søren Pinds udmelding på Facebook om, at han har fravalgt at deltage i Clements Kjergaards programmer - en melding han gik ud med efter Uffe Elbæks medvirken i talkshowet "Hos Clement", som siden er blevet diskuteret heftigt i mediekredse.

I Deadline blev justitsministeren bl.a. spurgt om, hvorvidt politikerne også har et ansvar for de mange afbrydelser, en journalist som Clement Kjersgaard kritiseres for, hvis politikerne ikke svarer på de spørgsmål, de bliver stillet.

"Selvfølgelig er der nogen, der prøver at svare udenom, og selvfølgelig vil man nogen gange helst svare på sin egen måde. Det, synes jeg, egentlig er okay," sagde Søren Pind, der uddybede, at han mener, det er en udfordring, når politikere svarer udenom.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs