MediaWatch

MTG modtager millioner fra russisk retræte

MTG har kappet båndene til sine russiske aktiviteter, og på falderebet modtager MTG et trecifret millionbeløb.

MTG's topchef, Jørgen Madsen Lindemann | Foto: PR

MTG står over for at modtage 123 mio. dollar svarende til 803 mio. kr. fra selskabet CTC Media, som MTG ejer 38 pct. af. Det oplyser MTG i en pressemeddelelse.

CTC Media solgte sidste år 75 pct. af sine aktier til UTH Russia. Baggrunden var ny russisk lovgivning, der trådte i kraft ved årsskiftet, og som satte en grænse på 20 pct. for udenlandsk ejerskab af russiske medieselskaber.

I meddelelsen skriver MTG, at transaktionen efter planen vil være i mål i midten af maj.

"Dette markerer det sidste skridt i vores tilbagetrækning fra de enheder, der er påvirket af ændringerne i russisk lov angående udenlandske ejerskab af massemedier. CTC Media havde allerede taget de nødvendige skridt til at overholde loven og udlodder nu provenuet fra den proces," udtaler MTG's adm. direktør, Jørgen Madsen Lindemann, i pressemeddelelsen.

Aktionærerne i CTC Media kan ifølge en meddelelse fra selskabet se frem til at modtage 239 mio. dollar alt i alt.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs