MediaWatch

Comcast overtager DreamWorks Animation

Den amerikanske mediekæmpe vil ramme Disney med storopkøb.

Foto: DreamWorks Animation/AP/Polfoto/Arkiv

Den amerikanske mediekæmpe Comcast Corp., som bl.a. står bag NBCUniversal, meddeler, at selskabet har købt DreamWorks Animation.

Det skriver bl.a. Reuters og CNN Money.

Prisen lyder på 3,8 mia. dollar - 25 mia. kr. - eller 41 dollar per aktie, hvilket igen svarer til 27 pct. over handelsværdien af aktien.

Handlen står til at gå igennem inden årsskiftet, og ifølge Comcast selv sker overtagelsen for at gøre det muligt at udfordre en anden mediegigant, nemlig Disney, skriver Reuters.

Comcast vil med købet af DreamWorks Animation overtage seersucceser som "Shrek" og "Kung Fu Panda", som ifølge det britiske nyhedsbureau vil kunne bruges i nogle af de forlystelsesparker, som Comcast også ejer, og i diverse forbrugerprodukter. Dertil kommer DreamWorks ' adgang til digitale platforme som Netflix.

Ifølge Craig Moffett, analytiker hos Moffett Nathanson, er der tale om en fornuftig strategi for Comcast, fordi handlen giver selskabet rettighederne til mange tegnefilmskarakterer m.m.

"Der er masser af muligheder for dem for at skabe interessant indhold ud af alle disse brands og tjene penge på dem," udtaler han til Reuters.

DreamWorks Animation er en udløber af DreamWorks Studios, som Jeffrey Katzenberg, Steven Spielberg og David Geffen står bag.

Tidligere Buzzfeed-chef satser på nyt nichemedie

Flere seere luner hos Time Warner

Comcast kaster milliarder i japansk temapark

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs