MediaWatch

Tv-konflikt har kostet Canal Digital tæt på 20.000 kunder

Tv-distributøren har mistet i underkanten af 20.000 kunder i første kvartal. Hovedårsagen er konflikten med Discovery, der betød sort skærm i næsten to uger.

Canal Digitals ejer, Telenor, meddeler, at tv-distributøren har mistet 19.000 kunder i årets første tre måneder. | Foto: Stine Bidstrup/Polfoto/Arkiv

I næsten to uger i begyndelsen af februar oplevede kunder hos Canal Digital sort skærm på Discoverys kanaler, fordi de to parter ikke kunne blive enige om en ny distributionsaftale. Aftalen kom dog i hus, og kanalerne vendte tilbage på skærmen.

Men de to ugers sort skærm har kostet Canal Digital dyrt på kundefronten. Ifølge Kampanje viser regnskabet fra Telenor, som ejer Canal Digital, at distributionsselskabet har tabt 19.000 skandinaviske kunder fra januar til marts i år.

"Vi konstaterer, at hændelsen i begyndelsen af februar er den vigtigste årsag til den negative udvikling i antallet af abonnenter i første kvartal," siger kommunikationsdirektør i Telenor Broadcast, Scott Engbretsen, til Kampanje.

Kundetabet har dog ikke effekt på omsætningen og resultatet for første kvartal. Driftsresultatet blev tværtimod øget med 40 mio. norske kr. sammenlignet med samme kvartal i 2015 og endte på 198 mio. norske. kr. Omsætningen steg fra 1,11 mia. norske kr. til 1,14 mia. norske kr.

Canal Digital havde ved indgangen til andet kvartal 878.000 kunder.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs