MediaWatch

Mængden af live-sport på tv er eksploderet

På 20 år er live-dækningen af sport vokset massivt på tv, viser en optælling, Politiken har foretaget.

Foto: Martin Rickett/AP/Polfoto

Sportsglade tv-seere behøver ikke kigge længe i tv-oversigten for at finde live-udsendelser med fodbold, tennis eller andre sportsgrene. Mængden af live-sport på tv er mangedoblet i løbet af de seneste 20 år. Det skriver Politiken.

I 1996 kunne tv-seerne glæde sig over 14 timers live-transmissioner fra sportsbegivenheder på en tilfældig udvalgt uge i april, viser Politikens stikprøve. I 2006 blev der sendt 116 timers live-sport i samme tidsrum, mens tallet i 2016 var vokset til 267 timer på en uge.

På trods af den eksplosive udvikling i mængden af live-udsendelser med fokus på sport, så er danskernes samlede sening af sportstransmissioner faldende. Mens mændene generelt har skruet op for deres forbrug, er der i dag færre kvinder, som kigger med, når der vises sport på tv-skærmen.

"Før så vi, at kvinder faktisk også så en del sport på de etablerede kanaler, men efter fragmenteringen i mediebilledet med langt flere nichekanaler, er kvindernes forbrug af sport i tv faldet mærkbart. Mænds er steget en smule, men ikke nok til at gøre op for kvindernes fravalg,” siger Kirsten Frandsen, medie- og kulturforsker på Aarhus Universitet, til Politiken.

En af forklaringerne på den massive vækst i antallet af live-sportsudsendelser er, at der i dag er langt flere kanaler at vælge imellem for seerne. Politikens undersøgelse er foretaget på en tilfældig udvalgt uge i april (uge 14), og optællingen er foregået på baggrund af danske tv-kanaler, der er tilgængelige for størstedelen af danske seere gennem almindelige tv-pakker.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs