MediaWatch

Dansk astronaut blander sig i DR's udflytningsplaner

Danmarks første astronaut fornemmer stor interesse for naturvidenskab blandt danskerne og håber, at DR vil genoverveje beslutningen om at lukke en dedikeret videnskabs-tv-redaktion.

Andreas Mogensen | Foto: Yuri Kochetkov/AP/Polfoto/Arkiv

DR's beslutning om at lukke den dedikerede tv-fagredaktion for videnskab og flytte videnskabsredaktionen fra København til Aalborg har fået Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, til tasterne.

På sin Facebook-side skriver han, at hans oplevelse er, at der er stor interesse for naturvidenskab og teknik i Danmark.

"Hvor ville det være synd, hvis formidling af naturvidenskab i fjernsynet bliver svækket, fordi DR lukker deres Videnskabs tv-redaktion. Jeg håber, det er en beslutning, DR vil tage op til genovervejelse," skriver Andreas Mogensen på Facebook.

DR bedyrede i sidste uge, da flytteplanerne blev meldt ud, at lukningen af tv-fagredaktionen for videnskab ikke betyder mindre tv om emnet. Det skal blot produceres andre steder.

"Medarbejderne i DR Videnskab, som har produceret tv i København, bliver ikke tilbudt at flytte med til Aalborg. Det skyldes, at centret i første omgang ikke kommer til at lave tv. De tv-produktioner, som bliver lavet omkring videnskab, skal også produceres fremadrettet, men vi ved endnu ikke hvorfra," sagde Anne-Marie Dohm i sidste uge til MediaWatch.

Mere fra MediaWatch

Tidligere Loud-direktør lancerer nyhedspodcast

Pengene til lanceringen af projektet er de tre måneders løn, som Rasmus Mark Pedersen fik efter at være blevet fyret fra det tidligere Radio Loud. Om et halvt år skal podcasten have økonomi til at ansætte flere medarbejdere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs