Filminstituttet dropper skærpet tilsyn med Zentropa

Efter 21 måneder med skærpet kontrol har Det Danske Filminstitut besluttet at ophæve det skærpede tilsyn med Zentropa.
Peter Aalbæk Jensen, Zentropa | Foto: Jonas Olufson/Polfoto/Arkiv
Peter Aalbæk Jensen, Zentropa | Foto: Jonas Olufson/Polfoto/Arkiv

Det Danske Filminstitut har besluttet at ophæve det skærpede tilsyn med Zentropa. Det oplyser Det Danske Filminstitut i en pressemeddelelse.

Det skærpede tilsyn bliver ophævet pr. dags dato og blev første gang taget i anvendelse i juni 2014. I alt 15 støttetilsagn har været omfattet af det ekstra vågne øje på Zentropa.

Helt konkret har Det Danske Filminstitut haft fokus på "dokumentationskrav til den generelle økonomistyring, redegørelser for større interne og eksterne indkøb, herunder test af markedspriser, løbende rapportering og stikprøver for hvert projekt," skriver Det Danske Filminstitut i pressemeddelelsen.

Men der er altså ikke længere brug for, at de tiltag bliver oprethold, vurderer instituttet.

"Tilsynsarbejdet har stået på i 21 måneder. Det er Det Danske Filminstituts opfattelse, at udviklingen har været positiv, og den generelle standard for økonomirapportering er betryggende. Denne vurdering blev drøftet med Filminstituttets bestyrelse på dens ordinære møde 5. april 2016. Det er aftalt med Zentropa, at kontrollen af regnskaber på de støttetilsagn, der allerede er tilrettelagt med særlige opmærksomhedspunkter i tilsynet, færdiggøres og efterkontrolleres som aftalt," skriver Det Danske Filminstitut i pressemeddelelsen.

Det skærpede tilsyn har været genstand for debat. Bl.a. underkendte Justitsministeriet det skærpede tilsyn for under en måned siden, og Zentropas Peter Aalbæk Jensen bebudede, at der ville blive rejst en erstatninssag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også




Sparerunden på Jyllands-Posten blev afsluttet i denne uge. | Foto: Joachim Ladefoged

Briefing: Ugen i mediebranchen

For abonnenter