MediaWatch

DIF håber på fortsat tæt DR-dækning efter flytning

Danmarks Idrætsforbund mener, at flytningen af DR Sporten kan skabe udfordringer. Til gengæld glæder Aarhus' borgmester sig over de nye arbejdspladser i byen.

Planen om at flytte DR Sporten til Aarhus i 2018 falder ikke i god jord hos Danmarks Idrætsforbund, DIF. Det skriver Jyllands-Posten.

En lang række idrætsforbund holder til i Idrættens Hus i Brøndby, og Morten Mølholm, adm. direktør i DIF, ærgrer sig over, at DR's sportsjournalister fremover kommer til at være placeret længere væk.

"Det har været et nemmere samarbejde i forhold til, at vi har en model i Danmark, hvor vi har samlet al idrætten i Idrættens Hus. Det giver nogle fordele for vores samarbejdspartnere, herunder tv-stationerne. At lave interviews kræver, at man er til stede, og når DR flytter væk, siger vi bare, at vi håber, at de har tænkt over, hvordan dækningen af dansk idræt fortsat bliver god," siger Morten Mølholm til Jyllands-Posten.

Mens DIF ikke er begejstret for flytteplanerne, så er Aarhus' borgmester, Jacob Bundsgaard glad for de kommende nye arbejdspladser.

"Det er altid positivt med nye arbejdspladser i byen, men i det her tilfælde kan vi samtidig glæde os over, at et stærkere DR i Aarhus vil gavne både journalistikken og tv- og filmproduktionen i byen og samtidig styrke Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og byens levende mediemiljø, som også universitetet og Filmby Aarhus er en del af," udtaler Jacob Bundsgaard ifølge Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs