MediaWatch

DR giver X Factor ti års jubilæum med ny sæson

Kort før niende sæson afsluttes, annoncerer DR, at talentshowet vender tilbage næste år.

Foto: Mikkel Khan Tariq/Polfoto/Arkiv

DR's talentshow X Factor kan fejre ti års jubilæum, når fredagsshowet endnu engang toner over skærmen i 2017. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

DR har således købt ind på endnu en sæson af X Factor, der produceres af tv-produktionsselskabet Blu, endnu før niende sæson er afsluttet.

"Jeg er simpelthen så glad på seernes vegne. X Factor har igen i 2016 bevist, at det er et program som formår at samle befolkningen. Da vi lavede første sæson af programmet tilbage i 2008, havde jeg ikke i min vildeste fantasi turde håbe på, at vi ville kunne annoncere en 10. sæson i 2017. Jeg er så pavestolt," udtaler DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, i pressemeddelelsen.

DR skriver i pressemeddelelsen, at X Factor i år blevet set af 1,4 mio. seere i snit og opnået en seerandel på 61 pct. 

Ingen udløbsdato

Med offentliggørelsen af en ny sæson af X Factor, følger DR op på tidligere udmeldinger om, at X Factor ikke har nogen udløbsdato, så længe det kan samle danskerne foran skærmen.

Programmets tilstedeværelse på DR har ellers været omdiskuteret og et af de mest fremhævede eksempler i diskussionen om, hvad der er public service eller ej. Senest i oktober satte kulturminister Bertel Haarder (V) spørgsmålstegn ved public service-værdien af programmet i et interview med Kulturen på News.

"Jeg havde besøg af min belgiske kollega, og han blev meget overrasket over, at et program som X Factor blev sendt på en public service-kanal. Det kunne han ikke forstå. Det er et godt eksempel på, at Danmarks Radio går udover kanten af det, som hører hjemme under begrebet public service," sagde han.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs