MediaWatch

Norsk TV 2 skal sige farvel til medarbejdere

Egmont-ejede TV 2 skal ud i en afskedigelsesrunde som et led i en moderniseringsproces, siger kommunikationsdirektør.

Foto: PR

En række medarbejdere kan imødese at forlade TV 2 Norge. Det er endnu uklart, hvor mange medarbejdere der bliver tale om, skriver nettavisen.no.

Sarah Willand, organisations- og kommunikationsdirektør i TV 2, oplyser til Nettavisen, at tv-stationen er i gang med et moderniseringsprojekt, som er en del af forklaringerne på nedbemandingen.

"Det medfører et behov for færre medarbejdere, uden det i sig selv er et nedbemandingsprojekt," skriver Sarah Willand i en mail til Nettavisen og oplyser videre, at det endnu ikke vides, hvor mange medarbejdere der bliver tale om.

Planen er at finde så mange fratrædelser som muligt ved frivillige fratrædelser. Nettavisen har ikke kunnet få en kommentar fra tillidsrepræsentanten på TV 2 Norge. Ifølge Nettavisen vil afskedigelserne især ramme i afdelingerne plan og layout, Sumo, som er TV 2 Norges streamingtjeneste, og promo.

TV 2 Norge meddelte sidste år, at der skulle skære ned, og ifølge det norske branchemedie Kampanje varslede topchef, Olav Sandnes, "krævende og upopulære beslutninger".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs