MediaWatch

Advokat forsøger at stoppe Ekstra Bladet-dokumentar

Advokaten for tidligere sigtet i sag om seksuelt misbrug og drab vil have stoppet en dokumentar om sagen, der endte med, at sigtelserne blev frafaldet.

Foto: Thomas Borberg/Polfoto/Arkiv

Advokaten for en 54-årig mand vil have stoppet en tv-udsendelse om den såkaldte Egebjerg-sag, hvor den pågældende mand var sigtet. Det skriver DR Sjælland.

I sagen, som rullede i 2011, var den 54-årige mand samt yderligere en person sigtet for at have misbrugt mandens datter seksuelt og for at have dræbt og begravet et spædbarn. Efter at have siddet varetægtsfængslet i over et år blev sigtelserne mod begge personer frafaldet.

Nu vil Ekstra Bladet lave en udsendelse om sagen, og det modsætter den 54-åriges advokat sig altså.

"Min klient fik statsadvokatens ord for, at han ikke skulle retsforfølges for de grusomme anklager. Nu frygter jeg, at tv-udsendelsen kan komme til at virke som en folkedomstol mod min klient," siger mandens advokat, Kristian Dreyer, til DR Sjælland.

I en mail til mediet skriver Poul Madsen, chefredaktør på Ekstra Bladet, at han stiller sig undrende over for, at advokaten forsøger at forbyde en udsendelse, som endnu ikke er lavet.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs