MediaWatch

Sky News giver lækkede oplysninger videre til myndighederne

Personoplysninger om angiveligt 22.000 jihadister fra IS, der er blevet lækket til Sky News, viderebringes til de britiske myndigheder.

Det britiske medie Sky News har fået adgang til tusindvis af dokumenter, der indeholder personlige detaljer om tusindvis af personer i den militante jihadistgruppe Islamisk Stat.

Dokumenterne er blevet givet til Sky News på et USB-stik, der er stjålet fra Islamisk Stats sikkerhedspoliti.

Manden der har videregivet oplysningerne er tidligere hoppet fra den Frie Syriske Hær til Islamisk Stat og kalder sig Abu Hamed.

Han siger til Sky News, at de islamiske love i den militante organisation er kollapset, hvilket har tilskyndet ham til at forlade organisationen.

Ifølge Sky News indeholder dokumenterne fra Abu Hamed, 22.000 navne, adresser, telefonnumre og kontaktoplysninger til Islamisk Stats jihadister. Flere af navnene på jihadisterne er kendt på forhånd.

En syrisk nyhedsside, der er på den syriske oppositions side, slår dog alarm over uregelmæssigheder i lækkede dokumenter fra Islamisk Stat (IS), skriver AFP. Ifølge nyhedssiden Zaman al-Wasi er der tusindvis af gentagelser blandt navnene i de lækkede dokumenter. Kun 1700 personer ud af de 22.000 i dokumenterne kan ifølge nyhedssiden dokumenteres.

Sky News oplyser, at de har informeret de britiske myndigheder om oplysningerne fra kilden.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Regeringen går efter kun at sælge 49 pct. af TV 2, ugebladskæmpen Aller kom med regnskab, som ikke så godt ud for den danske dels vedkommende, og DF meldte sig klar til at skrue på de ønskede DR-besparelser. Det er blevet tid til ugens tour gennem mediebranchens største begivenheder.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere