MediaWatch

Organisation kritiserer lukkethed i Copydan

Rettighedsorganisation kan ikke få oplyst, hvem der er organisationens kunder i en aftale administreret af Copydan. Copydan afviser kritikken.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto/Arkiv

Organisationen MPLC repræsenterer en lang række rettighedshavere til film og tv og har aftaler med flere af landets skoler om visning af levende billeder. Copydan administrerer de penge, som aftalen indbringer, og samarbejdet med Copydan møder kritik fra MPLC, skriver Berlingske.

Helt konkret vil MPLC gerne vide, hvilke skoler der en del af aftalen, men det kan organisationen ikke få oplyst.

"Så hvis jeg møder skoler i en anden forretningsmæssig sammenhæng, ved jeg ikke, om de har en aftale med Copydan om de rettigheder, MPLC repræsenterer," siger Frederik Zacho, der er direktør i MPLC, til Berlingske.

På sin side mener Copydan ikke at have fået en sådan forespørgsel fra MPCLC.

"Det er producenterne internt, som bestemmer om data skal deles eller ej. Men jeg er ikke bekendt med noget krav fra MPLC," siger Jacob Hedebrink, adm. direktør i Copydan, til Berlingske.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs