V: Flyt DR3 over på nettet

Regeringspartiet vil droppe DR3 som flow-kanal. I stedet skal ungdomskanalen flyttes over på nettet ligesom britiske BBC Three.
Foto: Lars Ostenfeld/DR
Foto: Lars Ostenfeld/DR

Unge ser i stigende omfang tv på nettet, hvor Youtube og streamingtjenester som Netflix og HBO trækker. Derfor bør DR flytte sit tv-tilbud målrettet til de unge seere – kanalen DR3 – over på nettet, mener Venstre. Det skriver Politiken.

”Hele ideen om at lave et univers med egenproduceret indhold for unge på nettet er den rigtige vej at gå. De unges medieforbrug foregår på YouTube og streamingtjenester. Og så går vi rundt og tror, at vi kan give dem et flowtilbud, men det er ikke det, de unge ønsker sig,” siger Michael Aastrup Jensen, medlem af Folketingets Kulturudvalg for Venstre til Politiken.

I denne uge sløjfede BBC sit ungdomstilbud BBC Three, der henvender sig til de 16-24 årige, som en almindelig flow-kanal. Det betyder, at BBC Three fremover kun kan ses på nettet. Ændringen giver samtidig BBC en besparelse på 30 mio. pund (290 mio. kr.).  

Manøvren med at droppe DR3 som flow-kanal og flytte ungdomstilbuddet over på nettet kommer dog for tidligt, mener kanalchef på DR 3, Irene Strøyer. De unge ser fortsat to timers flow-tv om dagen, og flowkanalen er ifølge Irene Strøyer et vigtigt flagskib for at opbygge DR3 op som brand. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også