MediaWatch

V: Flyt DR3 over på nettet

Regeringspartiet vil droppe DR3 som flow-kanal. I stedet skal ungdomskanalen flyttes over på nettet ligesom britiske BBC Three.

Foto: Lars Ostenfeld/DR

Unge ser i stigende omfang tv på nettet, hvor Youtube og streamingtjenester som Netflix og HBO trækker. Derfor bør DR flytte sit tv-tilbud målrettet til de unge seere – kanalen DR3 – over på nettet, mener Venstre. Det skriver Politiken.

”Hele ideen om at lave et univers med egenproduceret indhold for unge på nettet er den rigtige vej at gå. De unges medieforbrug foregår på YouTube og streamingtjenester. Og så går vi rundt og tror, at vi kan give dem et flowtilbud, men det er ikke det, de unge ønsker sig,” siger Michael Aastrup Jensen, medlem af Folketingets Kulturudvalg for Venstre til Politiken.

I denne uge sløjfede BBC sit ungdomstilbud BBC Three, der henvender sig til de 16-24 årige, som en almindelig flow-kanal. Det betyder, at BBC Three fremover kun kan ses på nettet. Ændringen giver samtidig BBC en besparelse på 30 mio. pund (290 mio. kr.).  

Manøvren med at droppe DR3 som flow-kanal og flytte ungdomstilbuddet over på nettet kommer dog for tidligt, mener kanalchef på DR 3, Irene Strøyer. De unge ser fortsat to timers flow-tv om dagen, og flowkanalen er ifølge Irene Strøyer et vigtigt flagskib for at opbygge DR3 op som brand. 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs