MediaWatch

TDC trak en million for meget i sms-donationer ved DR-show

Systemfejl betød, at kunder blev opkrævet flere gange, når de donerede beløb til indsamlingsshow, som blev sendt på DR.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR

TDC Group, som dækker over TDC, Telmore og Fullrate, har opkrævet 919.000 kroner for meget fra 3301 kunder i forbindelse med den store Danmarks Indsamling sidste weekend.

Det skriver TDC Group i en pressemeddelelse.

"TDC Group beklager over for berørte kunder, at de donerede beløb via sms er blevet opkrævet flere gange. Årsagen til fejlen var teknisk, og vi beklager de gener, som fejlen har medført," siger pressechef i TDC Group, Peter Glüsing Pedersen, i pressemeddelelsen.

Det er ikke i forbindelse med de afstemninger, hvor man har kunnet sende flere sms'er, at der har været problemer, fortæller pressechefen.

"Det er helt naturligt, at man under så stor en indsamling som Danmarks Indsamling deltager i flere konkurrencer. Det kan for eksempel være om en bil, en rejse eller noget andet, men det er ikke her fejlen har været," siger han til Ritzau.

"En systemfejl i vores it-platform gjort, at vi desværre er kommet til at trække nogle kunder flere gange."

Har sikkerhedsmargin

Hos Danmarks Indsamling er man kede af situationen, men fortæller, at fejlen ikke nødvendigvis vil påvirke indsamlingsresultatet.

"Vi er fuldstændigt afhængige af, at så mange danskere som muligt støtter op om Danmarks Indsamling. Derfor er det ærgerligt, at der sker tekniske fejl som denne," siger talsmand for Danmarks Indsamling og informationschef i Unicef, Karin Aaen.

"Når vi offentliggør det endelige resultat, indeholder det en vis sikkerhedsmargin, så vi er sikre på ikke at melde et større beløb ud, end det vi får ind i sidste ende. Langt de fleste beløb meldes ind under showet, og de skal lige lande på kontoen, før de reelt tæller med."

Fredag begyndte TDC Group at sende sms'er til de kunder, som ved en teknisk fejl har fået trukket betaling flere gange, end de selv har indvilget i.

97.870.606 kroner blev indsamlet til Danmarks Indsamling 2016, og pengene gik i år blandt andet til småbønder i Malawi, unge i Benin og flygtninge i Sydsudan.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs