MediaWatch

Medieforsker: Politisk pres på Yousee er dobbeltmoralsk

Ifølge Frands Mortensen er medieordførerne på vildspor, når de opfordrer Yousee til at beholde DK4 i tv-udbyderens grundpakke.

For nylig gik Folketingets medieordførere i kamp for at beholde tv-kanalen DK4 i Yousees grundpakke. Samtlige ordførere skrev således under på et brev til Pernille Erenbjerg, topchef i TDC, som ellers havde lagt op til at kanalen med det forholdsvis begrænsede seertal skulle ud af grundpakken.

Til Børsen siger medieforsker Frands Mortensen fra Aarhus Universitet lørdag, at mediepolitikerne er ude i et "dobbeltmoralsk" ærinde, fordi de længe har argumenteret for, at seerne frit bør kunne vælge tv-kanaler og ikke være tvunget ind i diverse pakkeløsninger.

"I flere medieaftaler har politikerne sagt, at de vil sikre en situation med frit valg. Men det har de i virkeligheden vanskeligt ved at gøre, for de kan da ikke lovgive om, hvordan private virksomheder skal drive deres forretning," siger han bl.a. til avisen.

Christiansborg til TDC-topchef: Flytning kan koste Dk4 livet

Time Warner overraskede positivt i 2015

I dag går de analoge tv-kanaler i sort

TV 2-formand: Forfejlet kritik fra Journalistforbundet

Sydbank: Udfordringerne står i kø for TDC på erhverv og tv

Forsiden lige nu

DF vil fastholde DR's programindkøb trods besparelser

Private producenter frygter at blive ramt på ordrebog og økonomi, hvis Dansk Folkeparti får opbakning til en stor nedskæring af DR. Det bør dog gå mindst muligt ud over eksterne produktioner, siger partiets medieordfører.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere