MediaWatch

Telenor-chef: Vi må sætte foden ned

Topchefen for Telenor, der ejer Canal Digital, udtaler sig for første gang om konflikten med Discovery.

Foto: PR/Telenor

Tvisten mellem Canal Digital og Discovery Network, som betyder, at 2,8 mio. nordmænd og 200.000 danske husstande i øjeblikket er uden kanaler som Eurosport, 6’eren og Kanal 5, har stået på siden sidste mandag.

I den tid har Sigve Brekke, topchef for Telenor, der ejer Canal Digital, forholdt sig tavs om konflikten, men nu udtaler han sig for første gang om den. Det skriver Kampanje.

"Det er forhandlinger, hvor vi forholder os til et forhandlingsudspil fra indholdsleverandører. Når vi føler, at det, som bliver krævet, ikke kan forsvares i forhold til, hvad vi vurderer, vi kan tjene penge på, og hvilke tilbud vores kunder får, må vi sætte foden ned. Det har vi gjort i dette tilfælde, men jeg håber, at vi nu kan finde en løsning," siger Sigve Brekke til Kampanje.

Ifølge topchefen er der fortsat er en god dialog mellem parterne.

Det er anden gang på få år, at en konflikt mellem Canal Digital og en tv-udbyder ender med sort skærm hos norske tv-seere. Senest var det norsk TV 2, som Telenor ikke kunne nå til enighed med.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs