MediaWatch

Star Wars-film sender Disneys indtjening mod stjernerne

Walt Disney blev i første kvartal af det forskudte regnskabsår hjulpet godt på vej af den nye Star Wars-film.

Foto: Kelly Presnell/AP

Selskabet bag Star Wars, Walt Disney, er kommet forrygende ud af det seneste kvartal med en rekordhøj indtjening. Det oplyser Disney i sit regnskab tirsdag aften ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Disney omsatte i første kvartal af det forskudte regnskabsår for svimlende 15,24 milliarder dollar, svarende til cirka 101 milliarder kroner. 

Det er knap to milliarder dollar mere end samme periode sidste år.

Det gode resultat skal i høj grad tilskrives filmen "Star Wars: The Force Awakens", der blev en kommerciel kæmpesucces verden over, lyder det fra Disneys administrerende direktør og bestyrelsesformand, Bob Iger.

"Ført an af den fænomenale succes med "Star Wars" leverede vi den højeste indtjening på et kvartal i selskabets historie. Vi er meget tilfredse med vores resultater," siger han i regnskabet.

"Star Wars: The Force Awakens" nåede ifølge Variety forleden en indtjening på over to milliarder dollar verden over. 

To milliarder-mærket er bemærkelsesværdigt, fordi Star Wars så lander i kategori med filmene "Titantic" og "Avatar" i kampen om at være de mest indtjenende film i verden målt på billetsalg.

På førstepladsen blandt de meste indtjenende film er David Camerons "Avatar" med cirka 2,8 milliarder dollar, mens "Titanic" af samme instruktør lander på en andenplads med cirka 2,2 milliarder dollar.

Disney-koncernen opkøbte filmmanden George Lucas' berømte filmstudie tilbage i 2012 for omkring 4 milliarder dollar.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Koda opponerer mod ny musikpolitik i DR

Nye retningslinjer i DR betyder, at kommercielt udgivet musik som udgangspunkt ikke længere skal bruges i programmer. Men public service-stationen bør have fokus på andet end katalog-musikken, mener Kodas adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs