MediaWatch

Ordførere: Udvalg skal undersøge betaling for tv-indhold

Et ekspertudvalg komme med bud på, hvordan fremtidens betaling for tv kan skrues sammen, så også internationale aktører på tv-markedet spytter i kassen.

Foto: Cecile Smetana/Polfoto/Arkiv

Medieordførerne fra partierne bag medieforliget er blevet enige om at nedsætte en ekspertgruppe, der skal se på, hvordan betalingen for visning af tv kan se ud i fremtiden. Det skriver Berlingske.

Beslutningen er taget på foranledning af Mogens Jensen, Socialdemokraternes medieordfører.

"Hvordan kan vi få nogle af de store internationale medieudbydere - som Netflix, Google, og Youtube - der opererer på dansk jord og distribuerer dansk indhold uden at betale for det, hvordan får vi dem til at betale for det i fremtiden, og hvordan skal vi sikre finansieringen af dansk indhold i fremtiden," angiver Mogens Jensen til Berlingske som nogle af de spørgsmål, som skal besvares.

Han fortæller videre til Berlingske, at han forventer, at kommissoriet er på plads inden for et par måneder, og derefter kan et udvalg begynde at se på sagen.

Forslaget rammer ned i den verserende debat om retransmissionsgebyret, som tv-distributører betaler for at videredistribuere en række tv-kanaler. Gebyret har en størrelse på en lille mia. kr. hvert år. Mens de traditionelle tv-distributører betaler gebyret, så gælder det ikke for andre aktører som Apple TV og Playstation, fordi de teknisk set ikke retransmitterer indhold, men blot spejler det indhold, som i forvejen er gjort tilgængeligt af fx DR.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs