MediaWatch

Norsk film skal have flere kvinder bag roret

Stortinget i Norge har vedtaget en målsætning om, at få flere kvinder i nøglepositioner i landets filmbranche. Det betyder, at projekter ledet at kvinder skal foretrækkes, hvis der er tale om flere lige gode projekter. 

Der mangler noget i de norske film - kvinder. Det mener det norske Stortinget i hvert fald. Stortinget har netop vedtaget en målsætning om at mindst 40 pct. af de instruktører, manuskriptforfattere og producere, som står for den norske filmproduktion skal være kvinder, for det er langt fra altid tilfældet. Det skriver Berlingske lørdag.

Tilbage i 2008 lå andelen kun på 15 pct., mens den i 2014, rekordåret, næsten lå på halvdelen. Det norske filminstitut er i øjeblikket ved at udarbejde en plan for, hvordan de skal gribe det an, at få antallet af kvinder i de norske filmproduktioner op. Instituttet kalder selv det primære initiativ for ”moderat kvotering.”

”Det vil sige, at vi er bevidste om, at vælge projekter med kvinder i nøglepositionerne, når vi skal vælge mellem lige gode filmprojekter,” siger filminstituttets direktør, Sindre Guldvog, til Berlingske i en email.

Geir Kamsvåg, der er redaktør på det norske filmblad Cinema mener, at det kan få betydning for indholdet i de norske film. Han mener ikke, at det betyder, at en manddomineret filmsucces som Kon-Tiki vil blive udelukket fra at få filmstøtte, men i at filminstituttet i stedet for skal prøve at finde frem til filmprojektet der også skildrer det modsatte – kvindedominerede miljøer.

3 ud af 4 kilder i nyhedsmedierne er mænd 

Kønsbalancen halter i store danske mediehuse

JP/Pol halter efter egen målsætning for kvindelige ledere

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs