MediaWatch

Norsk film skal have flere kvinder bag roret

Stortinget i Norge har vedtaget en målsætning om, at få flere kvinder i nøglepositioner i landets filmbranche. Det betyder, at projekter ledet at kvinder skal foretrækkes, hvis der er tale om flere lige gode projekter.

Der mangler noget i de norske film - kvinder. Det mener det norske Stortinget i hvert fald. Stortinget har netop vedtaget en målsætning om at mindst 40 pct. af de instruktører, manuskriptforfattere og producere, som står for den norske filmproduktion skal være kvinder, for det er langt fra altid tilfældet. Det skriver Berlingske lørdag.

Tilbage i 2008 lå andelen kun på 15 pct., mens den i 2014, rekordåret, næsten lå på halvdelen. Det norske filminstitut er i øjeblikket ved at udarbejde en plan for, hvordan de skal gribe det an, at få antallet af kvinder i de norske filmproduktioner op. Instituttet kalder selv det primære initiativ for ”moderat kvotering.”

”Det vil sige, at vi er bevidste om, at vælge projekter med kvinder i nøglepositionerne, når vi skal vælge mellem lige gode filmprojekter,” siger filminstituttets direktør, Sindre Guldvog, til Berlingske i en email.

Geir Kamsvåg, der er redaktør på det norske filmblad Cinema mener, at det kan få betydning for indholdet i de norske film. Han mener ikke, at det betyder, at en manddomineret filmsucces som Kon-Tiki vil blive udelukket fra at få filmstøtte, men i at filminstituttet i stedet for skal prøve at finde frem til filmprojektet der også skildrer det modsatte – kvindedominerede miljøer.

3 ud af 4 kilder i nyhedsmedierne er mænd

Kønsbalancen halter i store danske mediehuse

JP/Pol halter efter egen målsætning for kvindelige ledere

Forsiden lige nu

Medietopchef er mere rolig efter indtog i Amazon-land

Egmont Publishing vil de kommende år erobre nyt land inden for e-commerce i jagten på at få vinderpositioner på det skandinaviske marked - men forretningerne skal ikke integreres med magasinforretningen, siger topchef.

Facebook vil prioritere "troværdige" nyheder

Medlemsundersøgelser skal luge ud i falske nyheder og få lokale medier til at fylde mere i Facebooks feed. Samlet set skal mængden af nyheder dog fortsat reduceres med en femtedel.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere