MediaWatch

Stofa-ejer stemmer for fusion

Fusion mellem jyske energiselskaber vil give Stofa adgang til yderligere 45.000 potentielle kunder.

Stofa ser ud til at opnå en større markedsandel på tv- og bredbåndsområdet og dermed blive en endnu større konkurrent til TDC. Repræsentantskabet hos Stofas ejer, Syd Energi (SE), stemte torsdag for en fusion med det nordjyske energiselskab Nyfors.

Ni ud af ti stemte for fusionen, der vil kombinere SE's 275.000 andelshavere med Nyfors' 45.000, fremgår det af en pressemeddelelse fra SE.

"Vi ser utrolig store muligheder i en fusion mellem Nyfors og SE. Vi står over for et nyt elmarked med helt nye spilleregler, en ny regulering af de danske el-netselskaber og ikke mindst et tv- og bredbåndsmarked i hastig forandring," siger Jens Bahne Jørgensen, bestyrelsesformand for Syd Energi, i en meddelelse.

Stofa: Prisstigninger udmarver store tv-pakker

Han vurderer, at ændringerne i markedet rummer store muligheder for de to selskaber, der vil stå stærkere sammen end hver for sig.

"For os at se er det klare svar for at imødekomme denne udvikling at styrke vores effektivitet og konkurrencekraft gennem stordrift og skala samt at øge vores evne til at kunne investere i den strategiske udvikling," siger Jens Bahne Jørgensen.

Tidligere har repræsentantskabet i Nyfors stemt for fusionen mellem de to selskaber. Den opbakning skal følges op ved et ekstraordinært møde 21. december.

Stofa-ejer skærper kamp om tv-markedet

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs