MediaWatch

Dommer godkender Sony-forlig i sag om hacker-angreb

Forliget mellem filmeselskabet og ansattet har fået en dommers godkendelse. De helt store vindere bliver advokaterne for sagsøgerne.

Foto: Damian Dovarganes/AP/Polfoto

En komedie om Nordkoreas barske leder, Kim Jong-un, førte sidste år til et hackerangreb mod selskabet bag filmen, Sony Pictures Entertainment, hvor tidligere og nuværende ansatte fik stjålet private oplysninger.

For godt en uge siden blev der indgået forlig med de berørte ved en domstol i Los Angeles, Det forlig er nu blevet godkendt af en dommer, og dermed er forliget officielt, skriver The Hollywood Reporter.

Filmselskabet har i forliget aftalt at betale op til otte millioner dollar (53 mio. danske kr.) i erstatning for blandt andet id-tyverier. Ifølge forliget får hver person op til 10.000 dollar - eller 65.700 kroner - for id-tyveri. Der gives 1000 dollar - 6570 kroner - i erstatning for udgifter til tyveri af kreditkortoplysninger. De helt store vindere står dog til at blive sagsøgernes advokater, der står til at score 3,5 mio. dollar, skriver The Hollywood Repoter.

En hackergruppe ved navn Guardians of Peace tog ansvaret for angrebet, som endte med, at næstformand i Sony Pictures, Amy Pascal, forlod sin post, efter at flere e-mails blev lækket, blandt andet racistiske bemærkninger om den amerikanske præsidents filmsmag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs