Dommer godkender Sony-forlig i sag om hacker-angreb

Forliget mellem filmeselskabet og ansattet har fået en dommers godkendelse. De helt store vindere bliver advokaterne for sagsøgerne.
Foto: Damian Dovarganes/AP/Polfoto
Foto: Damian Dovarganes/AP/Polfoto

En komedie om Nordkoreas barske leder, Kim Jong-un, førte sidste år til et hackerangreb mod selskabet bag filmen, Sony Pictures Entertainment, hvor tidligere og nuværende ansatte fik stjålet private oplysninger.

For godt en uge siden blev der indgået forlig med de berørte ved en domstol i Los Angeles, Det forlig er nu blevet godkendt af en dommer, og dermed er forliget officielt, skriver The Hollywood Reporter.

Filmselskabet har i forliget aftalt at betale op til otte millioner dollar (53 mio. danske kr.) i erstatning for blandt andet id-tyverier. Ifølge forliget får hver person op til 10.000 dollar - eller 65.700 kroner - for id-tyveri. Der gives 1000 dollar - 6570 kroner - i erstatning for udgifter til tyveri af kreditkortoplysninger. De helt store vindere står dog til at blive sagsøgernes advokater, der står til at score 3,5 mio. dollar, skriver The Hollywood Repoter.

En hackergruppe ved navn Guardians of Peace tog ansvaret for angrebet, som endte med, at næstformand i Sony Pictures, Amy Pascal, forlod sin post, efter at flere e-mails blev lækket, blandt andet racistiske bemærkninger om den amerikanske præsidents filmsmag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også