MediaWatch

Dommer godkender Sony-forlig i sag om hacker-angreb

Forliget mellem filmeselskabet og ansattet har fået en dommers godkendelse. De helt store vindere bliver advokaterne for sagsøgerne.

Foto: Damian Dovarganes/AP/Polfoto

En komedie om Nordkoreas barske leder, Kim Jong-un, førte sidste år til et hackerangreb mod selskabet bag filmen, Sony Pictures Entertainment, hvor tidligere og nuværende ansatte fik stjålet private oplysninger.

For godt en uge siden blev der indgået forlig med de berørte ved en domstol i Los Angeles, Det forlig er nu blevet godkendt af en dommer, og dermed er forliget officielt, skriver The Hollywood Reporter.

Filmselskabet har i forliget aftalt at betale op til otte millioner dollar (53 mio. danske kr.) i erstatning for blandt andet id-tyverier. Ifølge forliget får hver person op til 10.000 dollar - eller 65.700 kroner - for id-tyveri. Der gives 1000 dollar - 6570 kroner - i erstatning for udgifter til tyveri af kreditkortoplysninger. De helt store vindere står dog til at blive sagsøgernes advokater, der står til at score 3,5 mio. dollar, skriver The Hollywood Repoter.

En hackergruppe ved navn Guardians of Peace tog ansvaret for angrebet, som endte med, at næstformand i Sony Pictures, Amy Pascal, forlod sin post, efter at flere e-mails blev lækket, blandt andet racistiske bemærkninger om den amerikanske præsidents filmsmag.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs