MediaWatch

BBC flytter DR3-pendant fra tv til nettet

Ungdomskanalen er fortid på flow-tv til februar og skal i stedet leve sit liv på nettet, meddeler BBC's ledende organ.

BBC's ungdomskanal BBC3 lukker og slukker på tv til februar og flyttes i stedet til nettet, bekræfter BBC's ledende organ, The BBC Trust. Det skriver The Guardian.

Flytningen af kanalen, der længe har været i vælten, vil spare BBC for omkring 30 mio. pund (319 mio.) kr. årligt. Samtidig halveres kanalens fremtidige indholdsbudget til 30 mio. pund. BBC3 forsætter indtil slutningen af januar med at sende på det traditionelle tv, men slukker først endeligt for signalet i slutningen af februar.

Flytningen af BBC3 til nettet har længe været et ønske fra BBC's ledelse. Det ønske er nu imødekommet af The BBC Trust, som til gengæld kræver, at BBC øger andelen af ungdomsprogrammer på BBC1 og BBC2.

"Beslutningen om at lukke en tv-kanal er en svær beslutning, og vi har ikke taget let på det. BBC må tilpasse sig seerne. Der er tydelige beviser for, at de yngre seere ser mere online end linærtv. Planerne sætter BBC i stand til at levere mere særpræget indhold på nettet, samtidig med at omkostningerne holdes nede," siger Suzanna Taverne, formand for The BBC Trusts service komité, til The Guardian.

Stor underskriftsindsamling

Allerede i starten af juli oplyste The BBC Trust, at flytningen af BBC til nettet har bestået den Public Value Test, som store ændringer i BBC skal underlægges. Testen viste bla. at omdannelsen af BBC til et streamingkanal ikke ville gå udover kanalens tilstedeværelse og brand i målgruppen under 30 år.

Ideen har længe mødt voldsom modstand fra producere og tv-værter. To producenter har endda tilbudt at købe BBC3, men det blev afvist af broadcasteren.

Mere end 300.000 har desuden støttet en underskriftsindsamling i et forsøg på at redde kanalen.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Salg af Chapter, sparerunde hos Sjællandske, nyt fra magasinbranchen samt forhandlinger i produktionsbranchen er blandt de større sager, der rullede ind i ugens løb i Mediedanmark. Få et overblik med denne uges briefing.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs