MediaWatch

BBC får milliarder til indtog i Nordkorea og Rusland

BBC er en af nøglerne til Storbritanniens "bløde magt i fjerne egne". Derfor tilfører regeringen over 3 mia. kr. til BBC's internationale tjeneste.

Foto: Thorkild Amdi/Polfoto/Arkiv

Den britiske regering tildeler BBC over 289 mio. pund (3 mia. kr.) over de næste fem år til at udbrede den internationale tjeneste BBC World Service til fjerne destinationer som Nordkorea, Etiopien og Rusland, skriver The Guardian.

Kapitaltilførslen sker som led i den britiske regerings femårsplan for et "sikkert og velstående Storbritannien med global rækkevidde og global inflydelse". I planen anerkender regeringen, at BBC er en af nøglerne til Storbrittanniens "bløde magt" i fjerne egne af verden.

Efter planen modtager BBC næste år 34 mio. pund efterfulgt af 85 mio. pund om året de fire efterfølgende år. Pengene vil blive brugt på bl.a. nye radiotjenester i Nordkorea, Etiopien og Eritrea, en bedre tv-tjeneste i Afrika og forbedret digitale og tv-tjenester i for russisktalende i Rusland.

Milliardtilskuddet bliver naturligt nok varmt modtaget i BBC.

"Det er fantastiske nyheder. Denne nye støtte er den største enkeltstående tilførsel til BBC's budget, en regering nogensinde har tilført. De annoncerede millioner vil hjælpe BBC til at kunne udføre vores forpligtelse om at værne om global demokrati gennem præcis, objektiv og uafhængig nyhedsformidling," udtaler Tony Hall, generaldirektør i BBC.

BBC rammer i dag 308 mio. mennesker på verdensplan. Målet er at øge det tal til 500 millioner i 2022.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs