MediaWatch

Discovery køber sig ind i amerikansk underholdnings-kæmpe

Tv-koncernen har betalt over 1,3 mia. kr. for en ejerandel i selskabet bag populære film og tv-serier såsom Mad Men og Hunger Games.

Moderselskabet bag Discovery Networks i Danmark, Discovery Communications, køber sig ind i Lionsgate, der er en af USA's største underholdningsvirksomheder. Det skriver Discovery Communications i en pressemeddelelse.

For 195 mio. dollars (1,36 mia. kr.) erhverver Discovery Communications sig 3,4 pct. af aktierne i Lionsgate. Samme ejerandel køber kabeltv-selskabet Liberty Global. Lionsgate distribuerer og producerer film og tv-serier, herunder Mad Men, Weeds og Hunger Games.

"Lionsgate har skabt en stærk tv-forretning, og vi er stolte af at tage denne ejerandel og få adgang til forrygende fortællere, kreativ ledelse, og globale formater. Som med alle vores kreative partnere ser vi frem til at fortælle verdensklasse historier med Lionsgate og yderligere styrke Discoverys indholds-pipeline på vores lineære og digitale platforme over hele verden," siger David Zaslav, adm. direktør i Discovery Communications.

Discovery skriver ikke, hvordan opkøbet påvirker koncernens forskellige markeder, herunder det danske.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs