MediaWatch

DR byder kritikere indenfor

Public service-udbyderen efterlyser "engagerede folk" med en mening om DR til fora, som skal diskutere DR's udfordringer.

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Kulturministeren, finansministeren og private medier. DR mødes for tiden med kritik fra flere kanter. Og nu kan mere være på vej.

Denne gang er det dog DR selv, som tager initiativ til kritikken. DR opfordrer således "engagerede folk" til at melde sig til DR's dialogfora, hvor personerne fra 2016 og tre år frem får mulighed for at give deres mening til kende om public service-mediet, og hvordan det skal være i fremtiden, skriver DR i en pressemeddelelse.

Dialogforaerne afholdes tre gange om året hos de forskellige DR-distrikter. En gang om året bliver medlemmerne af de ti fora inviteret til DR Dagen for at diskutere DR's fremtidige public service-udfordringer sammen med direktionen.

”DR vil gerne løbende være i dialog med seere, lyttere og brugere, og de 10 dialogfora er en af de måder, vi er det på. Vi er meget glade for, at medlemmerne af de 10 dialogfora bringer egne og andres holdninger ind i en konstruktiv diskussion på møderne, hvor både DR's regionale og landsdækkende programmer bliver diskuteret,” udtaler direktør for DR Rådgivning, Strategi og Kommunikation, Caroline Reiler.

Foraerne er en del af DR's public service-kontrakt for 2015-2018. Her står der:

”DR skal sikre en dialog med befolkningen, herunder særlig med lytter- og seerorganisationerne, om såvel den landsdækkende som den regionale programvirksomhed. Denne dialog skal finde sted i organiseret form. DR skal afholde mindst to årlige møder med lytter- og seerorganisationerne m.fl. samt offentlige konferencer/høringer m.v.”

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs