MediaWatch

TV3 Sport vil afvente forklaring i Laursen-sag

TV3 Sport har ikke taget stilling til, om stationen fortsat vil bruge Jacob Laursen som fodboldekspert efter anklagerne om snyd med transfer-penge.

Jacob Laursen, her i sin aktive karriere i FC København | Foto: Lars Poulsen/Polfoto/Arkiv

En spektakulær sag om snyd med transferhonorar kan få betydning for TV3's sportsdækning, skriver bt.dk.

Den tidligere landsholdsspiller Jacob Laursen er centrum i sagen, hvor han er anklaget for at have snydt den norske spiller Jan-Gunnar Solli for 200.000 dollar (ca. 1,3 mio. kr.) i honorar i forbindelse med Jan-Gunnar Sollis skifte til fodboldklubben New York Red Bulls i 2011.

Ud over af have været agent for spillere som Jan-Gunnar Solli har Jacob Laursen også været brugt af TV3 Sport som fodboldekspert på programmet Tipslørdag.

Vil tale med Laursen

Ledende redaktionschef på Viasat Sport, Kim Mikkelsen, siger til BT, at man har en aftale med Jacob Laursen om at medvirke i et enkelt program endnu, men at Viasat vil høre fra Jacob Laursen selv, inden man tager stilling til, om sagen vil få konsekvenser.

"Vi er nødt til at tage det i den rigtige rækkefølge. Jeg skal have talt med Jacob Laursen selv, før jeg kan sige mere. Han har været med hos os to gange, og jeg tror, at vi har en aftale om en gang mere inden jul. Som sagen ligger nu, lyder det da ikke godt. Det er ikke en rar sag. Men igen - jeg har kun sagen fra medierne, og jeg er nødt til at høre, hvad Jacob Laursen selv siger," forklarer Kim Mikkelsen, TV3 Sport, til bt.dk.

I marts blev Jacob Laursen ved en dansk domstol dømt til at betale de 200.000 dollar plus renter til Jan-Gunnar Solli samt sagsomkostninger - i alt omkring to millioner kr.

Pengene er dog ikke betalt endnu, og hovedpersonen selv har ikke givet lyd fra sig, siden sagen kom frem i denne uge.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs