MediaWatch

Haarder: Licensen skal ned

Danskerne skal have frihed til at sammensætte deres egne DR-pakker, så de kun betaler for de DR-indhold, som de rent faktisk bruger, mener kulturministeren.

Kulturminister Bertel Haarder (V) | Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto

DR skal forberede sig på en ny virkelighed med færre licensmidler, mindre københavneri og et opgør med en monopoltendens, hvor få chefer styrer mange kanaler, mener kulturminister Bertel Haarder (V). Det gav han udtryk for, da han forleden var gæst i talkshowet "Q" på DK4.

"Det holder ikke i længden, at alle tvangsbetaler til så mange kanaler, som er styret af en bestemt ledelse. Det er ikke mangfoldighed, og det er for meget tvangsbetaling. Vi er nødt til at have en nedadgående bevægelse, når det gælder (licensen, red.)," sagde Bertel Harder.

Over for værten Henrik Qvortrup varslede Bertel Haarder et opgør med den tvungne betaling til samtlige af DR’s aktiviteter. Kulturministeren ønsker derimod at arbejde sig hen imod et system, hvor DR’s seere, læsere og lyttere får mulighed for at sammensætte deres egne indholdspakker, så de kun betaler for det indhold, de rent faktisk bruger.

Samme tanker har Mette Bock, medieordfører for Liberal Alliance, givet udtryk for, mens både De Radikals Zenia Stampe og Socialdemokraternes Mogens Jensen har advaret mod en sådan ordning.

Kulturministeren understregede i samme ombæring vigtigheden af, at der fortsat findes tv-kanaler herhjemme, som viser store begivenheder i forbindelse med kongehuset, sport og politik.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs