MediaWatch

Discovery køber halvdelen af tre fodboldrettigheder

Discovery Networks sikrer sig halvdelen af rettighederne til to store fodboldligaer med virkning fra næste weekend og yderligere én med virkning fra næste sæson. Sælger er MTG.

Foto: Jon Super/AP/Polfoto

I første omgang så det ud til, at MTG ville løbe med en række store tv-rettigheder til fodbold, men en ny aftale sikrer den anden store spiller på markedet, Discovery Networks, en stor bid af kagen. Det oplyser Discovery i en pressemeddelelse.

Aftalen mellem MTG og Discovery betyder, at de to tv-selskaber fra næste weekend deler den spanske La Liga og den italienske Serie A mellem sig. Det var ellers MTG, der for lidt over to uger siden købte rettighederne til de to ligaer, men med mulighed for at sælge en del af rettighederne videre. Det er altså det, der er sket med dagens aftale, som gælder for indeværende sæson plus de to kommende sæsoner.

En lignende ordning bliver rullet ud, når den nye tv-aftale for Premier League træder i kraft i sommeren 2016. MTG havde ligeledes sikret sig den rettighed, men gør nu brug af muligheden for at videresælge en del. Aftalen om Premier League gælder fra 2016 til 2019.

Den nuværende aftale om Premier League gælder som hidtil frem til næste sommer. Den indebærer, at en lang række kampe bliver vist samtidig på MTG’s og Discoverys kanaler. Den kommende aftale sætter en stopper for det og indebærer, at alle tv-kampe bliver vist eksklusivt af enten MTG eller Discovery.

Skiftes til at vælge først

For alle tre ligaer gælder det, at de to tv-selskaber skiftes til at være førstevælger fra weekend til weekend, så de mest attraktive kampe bliver fordelt nogenlunde ligeligt mellem MTG og Discovery.

De to selskaber har dog ret til at vise alle kampe på streamingtjenester.

"For alle de berørte ligaer gælder det, at Discovery Networks Denmark og MTG hver især eksklusivt har 50 pct. af visningsrettighederne til tv-transmissionerne, mens virksomhederne begge har ret til at vise alle kampe fra alle tre ligaer på deres respektive streamingplatforme," fremgår det af pressemeddelelsen.

Alle kampe kan altså blive streamet, og for Discoverys vedkommende kommer det til at ske på selskabets tjenester Eurosport Player og Dplay.

Der meldes ikke noget om økonomien i aftalen.

"Premier League har enorm appel"

Hos Discovery Networks er der glæde over, at tv-selskabet melder sig ind i kampen om fodboldrettighederne med købet af rettigheder fra MTG.

"Vi er begejstrede for, at vi fortsat skal være vært for verdens mest populære fodboldligaer her hos Discovery Networks Denmark. Særligt Premier League har en enorm appel til danskerne i almindelighed og til vores seere i særdeleshed. Samtidig er der en voksende og passioneret interesse for La Liga og Serie A. Derfor er jeg overbevist om, at disse aftaler vil styrke og udvikle vores brands og tilknytning til de danske tv-seere markant," siger Christian Kemp, administrerende direktør for Discovery Networks Denmark i pressemeddelelsen.

Ud over de tre halvdele af Premier League, La Liga og Serie A råder Discovery over bl.a. den tyske Bundesliga, en del af Superligaen og landsholdets kvalifikationskampe. MTG råder over bl.a . Champions League, franske Ligue 1 og den største del af Superligaen.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs