MediaWatch

Ulovlig filmstreamingtjeneste drejer nøglen om

Den kontroversielle film- og tvstreamingtjeneste Popcorn Time lukker ned efter flere års ramaskrig fra tv- og filmbranchen.

Foto: Ole Steen/Polfoto/Arkiv

Popcorn Time har de sidste år fået rettighedshavere over hele verden til desperat at kæmpe med næb og kløer for at få Popcorn Time lukket. Det er nu endelig lykkedes, skriver Finans.dk.

Den anonyme udvikler ”Wally” har lukket den yderst populære tjeneste Popcorn Time. Tjenesten er kendt for det smarte og brugervenlige system, hvor det er brugernes egne it-systemer, som agerer distributionsplatform frem for virksomheden selv. Hagen ved den Netflix-lignende tjeneste er, at brugerne deler film- og tv-serier via tjenesten, og det bryder med ophavsretten. Men det skal være slut nu.

”Jeg har lukket alle servere, der er intet, jeg kan gøre længere,” skriver Popcorn Time-repræsentaten til netsiden Torrent Freak.
   
I Danmark har filmdistributøren Scanbox Entertainment prøvet at bekæmpe Popcorn Time. I september sendte de nemlig omkring 2.000 breve til danske forbrugere, hvori der lå en regning på op mod 2.200 kroner for at distribuere film igennem Popcorn Time.

 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplevelser, at ledelsen nu åbner for reelle forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, bekræfter ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs