MediaWatch

Ulovlig filmstreamingtjeneste drejer nøglen om

Den kontroversielle film- og tvstreamingtjeneste Popcorn Time lukker ned efter flere års ramaskrig fra tv- og filmbranchen.

Foto: Ole Steen/Polfoto/Arkiv

Popcorn Time har de sidste år fået rettighedshavere over hele verden til desperat at kæmpe med næb og kløer for at få Popcorn Time lukket. Det er nu endelig lykkedes, skriver Finans.dk.

Den anonyme udvikler ”Wally” har lukket den yderst populære tjeneste Popcorn Time. Tjenesten er kendt for det smarte og brugervenlige system, hvor det er brugernes egne it-systemer, som agerer distributionsplatform frem for virksomheden selv. Hagen ved den Netflix-lignende tjeneste er, at brugerne deler film- og tv-serier via tjenesten, og det bryder med ophavsretten. Men det skal være slut nu.

”Jeg har lukket alle servere, der er intet, jeg kan gøre længere,” skriver Popcorn Time-repræsentaten til netsiden Torrent Freak.
   
I Danmark har filmdistributøren Scanbox Entertainment prøvet at bekæmpe Popcorn Time. I september sendte de nemlig omkring 2.000 breve til danske forbrugere, hvori der lå en regning på op mod 2.200 kroner for at distribuere film igennem Popcorn Time.

 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs