MediaWatch

Ulovlig filmstreamingtjeneste drejer nøglen om

Den kontroversielle film- og tvstreamingtjeneste Popcorn Time lukker ned efter flere års ramaskrig fra tv- og filmbranchen.

Foto: Ole Steen/Polfoto/Arkiv

Popcorn Time har de sidste år fået rettighedshavere over hele verden til desperat at kæmpe med næb og kløer for at få Popcorn Time lukket. Det er nu endelig lykkedes, skriver Finans.dk.

Den anonyme udvikler ”Wally” har lukket den yderst populære tjeneste Popcorn Time. Tjenesten er kendt for det smarte og brugervenlige system, hvor det er brugernes egne it-systemer, som agerer distributionsplatform frem for virksomheden selv. Hagen ved den Netflix-lignende tjeneste er, at brugerne deler film- og tv-serier via tjenesten, og det bryder med ophavsretten. Men det skal være slut nu.

”Jeg har lukket alle servere, der er intet, jeg kan gøre længere,” skriver Popcorn Time-repræsentaten til netsiden Torrent Freak.
   
I Danmark har filmdistributøren Scanbox Entertainment prøvet at bekæmpe Popcorn Time. I september sendte de nemlig omkring 2.000 breve til danske forbrugere, hvori der lå en regning på op mod 2.200 kroner for at distribuere film igennem Popcorn Time.

 

Mere fra MediaWatch

Kulturminister om regulering af sociale medier: Vi har sovet i timen

Regeringen er på vej med et lovforslag om regulering af ulovligt indhold på sociale medier. Det er led i en ambition om i højere grad at kunne stille techselsaber til ansvar for spredningen af indhold på deres platforme. Men der mangler et opgør med indhold, der er skadeligt uden at være ulovligt, lyder det fra kulturministeren.

Filmfolk vil have lavet om på støttemodellen til dansk film

DR og TV 2 bør i fremtiden skulle forpligte sig til støtte danske spillefilm, inden de går i produktion, i stedet for at det sker på bagkant som i dag. Det bør et nyt medieforlig lave om på, lyder det fra Danske Filminstruktører, der bakkes op af Producentforeningen og DFI.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs