MediaWatch

MTG præsenterer underskud for tredje kvartal

Mediekoncernen må notere et trecifret millionminus i årets tredje kvartal. Omkostninger til omstruktureringer og spareprogram er den største synder.

Jørgen Madsen Lindemann, adm. direktør, MTG | Foto: PR

Tredje kvartal ender for mediekoncernen MTG i et minus på 384 mio. svenske kr. svarende til 304 mio. danske kr. Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte regnskab.

Det er især engangsomkostninger, der trækker resultatet ned. Et spareprogram, som blev præsenteret i slutningen af august, belaster kvartalsregnskabet med 700 mio. svenske kr.

Selvom besparelserne trækker ned her og nu, så vil det ifølge topchef Jørgen Madsen Lindemann give pote på den lange bane.

"Vi implementerer et omstruktureringsprogram i stor skala, som skal bringe vores lokale virksomheder tætter3 på kunderne, og over tid vil det generere 600 mio. svenske kr. i besparelser, som for den største dels vedkommende vil blive geninvesteret," udtaler Jørgen Madsen Lindemann i regnskabet.

Selvom underskuddet er af en anseelig størrelse, så er det ikke helt så stort som ventet af analytikerne. Ifølge Dagens Industri havde de ventet et minus på omkring 100 mio. svenske kr. mere, end regnskabet endte med at vise.

Lille stigning på toplinjen

Mens bundlinjen altså er lidt trist læsning i MTG's kvartalsregnskab, så blæser der mildere vinde på toplinje. Omsætningen i tredje kvartal lander på 3,82 mia. svenske kr. mod 3,67 mia. svenske kr. i samme periode sidste år. Det svarer til en stigning på omkring 4 pct.

I regnskabet lægger selskabet vægt på en række investeringer, som MTG har lavet i de seneste måneder. Bl.a. er ejerandelen i Splay øget fra 49 til 81 pct., MTG har købt 74 pct. af Turtle Entertainment, som er verdens største esportsselskab, og så har den svenske koncern sat sig på 51 pct. i multi channel-netværket Zoomin.tv.

Tredje kvartal blev også kvartalet, hvor MTG slap af med den russiske hovedpine, som har plaget selskabet gennem det sidste års tid. En ny russisk medielov betyder, at udenlandske selskaber fra nytår ikke må eje over 20 pct. i russiske medievirksomheder.

MTG ejede indtil slutningen af september 38 pct. af det russiske medieselskab CTC Media, og MTG var således nødsaget til at finde en løsning inden nytår. Og det lykkedes, da UTH Russia i september købte op i CTC Media og dermed bragte MTG på den rigtige side af den nye medielov.

"Vi har taget betydelige skridt for at løse vores position i Rusland før deadline ved udgangen af året. CTC Media har underskrevet en aftale om at sælge 75 pct. af sine operationer, og vi arbejder også med vores rådgivere på en løsning for vores russiske betalings-tv-virksomhed," udtaler Jørgen Madsen Lindamann i regnskabet.

Opdateret 08.05

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs