MediaWatch

Turner-direktør ny kanalredaktør for DR's børnekanaler

Programdirektør hos Turner Broadcasting overtager ansvaret for DR's børnekanaler, efter at den tidligere redaktør stoppede på grund af uenigheder.

DR har fundet afløseren for Kirstine Vinderskov, der i sommer valgte at stoppe som kanalredaktør for DR's børnekanaler, Ramasjang og DR Ultra, på grund af uenighed med DR om, hvilken retning børneområdet skal bevæge sig i.

Valget af ny kanalredaktør er  faldet på 36-årige Morten Skov Hansen, som kommer fra en stilling som programdirektør hos Turner Broadcasting System. Her har han ansvaret for børnekanalerne Boomerang og Cartoon Network i de nordiske og baltiske lande, ligesom han er chef for sendeplan- og præsentationsredaktionerne og en del af Turners ledelsesgruppe for Nordeuropa.

Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Kirstine Vinderskov fratræder efter redaktionel uenighed

Morten Skov Hansen vender dermed tilbage til DR. I 2008 skrev han nemlig sit kandidatspeciale i medievidenskab på Københavns Universitet, hvor han lavede en analyse af DR's kommende børnekanal, og året efter var han med til at lancere Ramasjang som projektleder i DR Medier.

”Morten Skov Hansen brænder for indhold til børn og har stor erfaring fra både sit studie og sit arbejdsliv – og jeg glæder mig til at få ham på holdet. Jeg er sikker på, at Morten kan være med til at udvikle DRs tilbud til børn, så de passer til de medievaner, børnene og deres forældre har, og vi kan videreføre de stærke og stolte traditioner DR har på området,” siger DR's mediedirektør Gitte Rabøl i meddelelsen.

Fra 2011 til 2014 var Morten Skov Hansen sendeplansredaktør hos Discovery i Norden og senere konstitueret programdirektør med ansvar for Discovery-produceret indhold i Norden.

Morten Skov Hansen starter i sin nye stilling 1. december.

Mere fra MediaWatch

Podimo-partnerskab åbner dør til podcastmarkedet for Drive

En aftale om undersøgende journalistiske podcastserier til Podimo er første skridt mod en egentlig lydafdeling i produktionsselskabet Drive, der hidtil kun har lavet tv. Broadcasterne efterspørger i højere grad lydkompetencer, lyder det fra producent.

Portræt: Pernille Holbøll er både en kontant eksekvator og "et suverænt valg"

Pernille Holbøll er steget til vejrs i Mediedanmark og træder nu ind som ansv. chefredaktør på B.T. Tidligere chefer og kolleger beskriver hende som en af de bedste i branchen til at eksekvere på de digitale strategier, men også hvordan hun har været både kontant og utålmodig, men har gennemgået en udvikling som leder de seneste år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs