MediaWatch

DR vinder sag om Stein Bagger-serie

DR skal ikke skrive den svenske forretningsmand Carl Freer ud af programserien om Stein Bagger, har Københavns Byret afgjort.

Foto: Lars Krabbe

"Carl Freers anmodning om forbud tages ikke til følge".

Sådan lyder den korte konklusion, efter Københavns Byret tidligere i dag har afgjort en sag om DR3's programserie "Find Stein Baggers penge".

Forretningsmand vil skrives ud af DR-serie om Stein Bagger

Den svenske forretningsmand Carl Freer ville ikke nævnes i DR-serien og havde derfor forsøgt at få nedlagt forbud mod, at han "omtales, vises eller på anden måde forbindes med ulovlighederne i IT Factory-skandalen eller anden kriminalitet".

I serien forsøger DR at finde omkring 200 forsvundne mio. kr. fra skandalen om IT Factory, som Stein Bagger var indblandet i. Dømt i sagen blev også Mikael Ljungman, og Carl Freer var chef for Mikael Ljungman. Carl Freer er ikke dømt i sagen.

"Find Stein Baggers penge" havde premiere i sidste uge. Carl Freer har endnu ikke været omtalt i serien, men vil komme ind i billedet, når anden del af serien vises. Det er er programsat til torsdag og bliver altså ikke udsat efter dagens kendelse. I alt seks afsnit er planlagt i serien.

Skal betale sagsomkostninger

Carl Freer er desuden blevet pålagt sagomkostningerne og skal betale 50.000 kr. til DR og Monday Production ApS, der er producent bag serien.

I kendelsen lægger retten vægt på, at serien giver unge mulighed for at få indblik i svindelsagen om IT Factory.

"Da retten herefter på det foreliggende grundlag finder, at et eventuelt hensyn til Carl Freer må vige for hensynet til, at DR og Monday Production ApS nu overfor en yngre målgruppe kan bringe historien om Stein Baggers penge, herunder om Carl Freers medvirken i forbindelse med IT Factory-skandalen svarende til den tidligere omtale, er der ikke grundlag for nedlæggelse af forbud. Den omstændighed, at  der nu er forløbet ca. 7 år, siden IT Factory gik konkurs kan på grund af sagens fortsatte aktualitet ikke føre til anden vurdering."

Ifølge dr.dk vil Carl Freers advokat kære afgørelsen til landsretten.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs