MediaWatch

Danske mediefolk overfaldet i Tyrkiet

En DR-korrespondent og en DR-fotograf blev i går overfaldet i Tyrkiet, hvor de dokumenterede menneskesmugleres arbejde.

DR's Mellemøst-korrespondent Michael S. Lund og DR-fotografen Torben Madsen blev i går overfaldet under deres arbejde i Tyrkiet. Det skriver DR.

De to DR-folk var taget til Assos i det vestlige Tyrkiet. Derfra bliver bådflygtninge sendt i retning af Europa. Da DR-folkene kom tæt på én af de lejre, som flygtninge bliver sendt afsted fra, blev de angrebet af en menneskesmugler med et aluminiumsrør.

"Vi løber væk, men han jagter os op ad en bjergside, hvor han kaster røret efter Torben Madsen, som bliver ramt og falder. Smugleren kommer op til Torben, som bliver slået med røret igen og får skadet sin hånd," siger Michael S. Lund til DR.

Det lykkedes de to DR-udsendte at slippe væk fra manden med aluminiumsrøret, men de blev senere indhentet af to andre mænd fra gruppen, som slog og sparkede danskerne.

Fotograf Torben Madsens hånd blev skadet og måtte efterfølgende have fire sting. Begge har genoptaget arbejdet igen. Menneskesmuglerne stjal desuden et hukommelseskort fra et kamera.

Mere fra MediaWatch

Mediekommentator kalder medieforlig en "lappeløsning"

Endnu en smal medieaftale er landet, uden der bliver foretaget markante ændringer af rammerne for de danske medier, som medievirksomheder kan slå sig på, lyder vurderingen fra mediekommentatorer. De store ændringer er udsat med en lang række udvalg og undersøgelser, og spørgsmålet er, hvor mange af regeringens mål, der reelt kan føres ud i livet.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs