MediaWatch

Danske mediefolk overfaldet i Tyrkiet

En DR-korrespondent og en DR-fotograf blev i går overfaldet i Tyrkiet, hvor de dokumenterede menneskesmugleres arbejde.

DR's Mellemøst-korrespondent Michael S. Lund og DR-fotografen Torben Madsen blev i går overfaldet under deres arbejde i Tyrkiet. Det skriver DR.

De to DR-folk var taget til Assos i det vestlige Tyrkiet. Derfra bliver bådflygtninge sendt i retning af Europa. Da DR-folkene kom tæt på én af de lejre, som flygtninge bliver sendt afsted fra, blev de angrebet af en menneskesmugler med et aluminiumsrør.

"Vi løber væk, men han jagter os op ad en bjergside, hvor han kaster røret efter Torben Madsen, som bliver ramt og falder. Smugleren kommer op til Torben, som bliver slået med røret igen og får skadet sin hånd," siger Michael S. Lund til DR.

Det lykkedes de to DR-udsendte at slippe væk fra manden med aluminiumsrøret, men de blev senere indhentet af to andre mænd fra gruppen, som slog og sparkede danskerne.

Fotograf Torben Madsens hånd blev skadet og måtte efterfølgende have fire sting. Begge har genoptaget arbejdet igen. Menneskesmuglerne stjal desuden et hukommelseskort fra et kamera.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs