MediaWatch

Påstået Popcorn Time-bruger kritiserer erstatningskrav

En bruger, der afviser selv at have brugt den ulovlige streamingtjeneste Popcorn Time, er chokeret over at have modtaget et erstatningskrav fra filmdistributør.

En bruger, der er blevet mødt et erstatningskrav for at have brugt den ulovlige film-streamingtjeneste Popcorn Time, og det er vedkommende langt fra tilfreds med, skriver Ekstrabladet.

"Jeg fik et chok, da jeg så brevet. De skriver, at jeg skal betale 2.200 for at have set filmen. Men da de frygter, at der er tale om flere film, skal jeg betale en kulance på 2.950 kroner, og så glemmer de alt om sagen. Det er jo en trussel, hvis du spørger mig," fortæller personen, der ønsker at være anonym, til Ekstrabladet.

Den pågældende bruger hævder aldrig at have brugt tjenesten, men fortæller, at han har delt sit internet flittigt.

Udmeldingen fra den utilfredse bruger kommer, efter filmdistributøren Scanbox Entertainment for nylig bad advokatfirmaet Opus Law om at sende et brev med et erstatningskrav til danske brugere, der menes at have delt og set distributørens film via tjenesten.

"Men har man ikke foretaget den her krænkelse, kan man tage det stille og roligt, og så tager vi en snak om det. Man skal selvfølgelig ikke betale for noget, man ikke har gjort," siger advokat Niels Dahl-Nielsen fra Opus til Ekstrabladet.dk.

Som et lille kuriosum kan det nævnes, at brugeren er anklaget for at have set filmen "And So It Goes" på Popcorn Time. Det er en film fra 2014, der på dansk hedder "Det er aldrig for sent" og har Michael Douglas og Diane Keaton i hovedrollerne.

 Filmdistributør går efter danske Popcorn Time-brugere 

Mere fra MediaWatch

Overblik: Her er partiernes erhvervspolitik

Manglende arbejdskraft og selskabsskattelettelser vil stå højt på den erhvervspolitiske dagsorden under det kommende folketingsvalg, mener politisk redaktør. Trods udfordringer får erhvervslivet dog næppe megen opmærksomhed under valgkampen. Få overblikket over partiernes erhvervspolitiske ønsker her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs