
Alle danskere betaler licens, og det skal DR's programmer i højere grad afspejle.
Det siger kulturminister Bertel Haarder (V) i dag til Berlingske, efter han i går meldte ud, at han vil gå i dialog med DR om at flytte en større del af DR's programproduktion og administration ud af hovedstaden. Det skete som en del af et udspil, der skal skabe bedre balance mellem land og by i kulturlivet.
"En stor del af DR's programudbud afspejler placeringen i København til trods for, at licensen betales af alle danskere. Em større del af produktionen kunne godt foregå uden for København. Når det nu har været så stor en succes, at børne- og ungdomsafdelingen flyttede til Aarhus kunne andre programmer måske gøre det samme," siger Bertel Haarder til Berlingske.
DR-formand: Vi er i gang
DR's bestyrelsesformand siger til Berlingske, at han ser udspillet fra Bertel Haarder som en anerkendelse af det arbejde, bestyrelsen allerede har sat i gang. Han nævner, at flere ting er blevet flyttet til Aarhus, og at DR's distrikter opgraderet. Han afviser ikke, at der også kan flyttes administrative opgaver ud.
I det seneste medieaftale blev DR pålagt at styrke den regionale nyhedsdækning, men kulturministeren ser altså gerne en bredere udflytning af programproduktionen.
Den politiske debat om geografisk skævridning i mediebillet har flere gange også været aktuel omkring TV 2, der har hovedsæde i Odense, men i de senere år er vokset betydeligt i København. I medieaftalen fra sidste år blev det understreget, at TV 2 skal bevare sin forankring i Odense og at aktivitetsfordelingen mellem Kvægtorvet og Teglholmen ikke må forskydes i forhold til 2011.
Mere fra MediaWatch
Radio- og podcastplatforme håber på mere fair konkurrence med ny støttemodel
Public Service Puljen og Innovationspuljen bliver åbnet for, at der kan søges støtte til lyd - og det er et vigtigt skridt, lyder det fra en række lydproducenter. Mens Podimo ”helt sikkert” vil søge, afventer Radio ABC og Zetland de endelige støttekriterier. Egmont ser nyt forretningspotentiale i aftalen.