MediaWatch

DR og TV 2 går sammen om Syrien-indsamling

De to mediehuse vil i samarbejde med danske nødhjælpsorganisationer sætte fokus på katastrofen i Syrien.

Foto: Lefteris Pitarakis/AP/Polfoto/Arkiv

TV 2 og DR afholder i fællesskab et indsamlingsshow søndag 20. september, hvor pengene går til at hjælpe i de katastroferamte områder i og omkring Syrien.

Det skriver TV 2 og DR i en fælles pressemeddelelse.

12 forskellige nødhjælpsorganisationer får del i de indsamlede midler: Dansk Flygtningehjælp, Unicef Danmark, Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, ADRA Danmark, Red Barnet, Læger uden Grænser, Mellemfolkeligt Samvirke, SOS Børnebyerne, Caritas Danmark, Mission Øst og Dansk Folkehjælp.Organisationerne får til opgave at fordele pengene efter showet og sørge for, at pengene bliver brugt bedst muligt.

"Flygtningesituationen optager og vedrører mange europæere og diskuteres i de danske hjem i disse dage, og vi håber at kunne gøre en forskel ved at opfordre danskerne til at sikre hjælp til flygtninge i Syrien og landene omkring," udtaler TV 2's programdirektør, Anne Engdal Stig Christensen, i meddelelsen.

Værter på indsamlingsshowet er TV 2's Cecilie Beck og DR's Kåre Quist.

TV 2 og DR sætter desuden fokus på katastrofen og indsamlingen i nyhedsudsendelser, "Go' morgen Danmark" og "Go' aften Danmark", "Aftenshowet" og på både P3 og P4.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs