Blu-stiftere har Fremantle i ryggen
Den internationale tv-koncern Fremantle Media udvider sin danske forretning som tredje ben i det nystiftede produktionsselskab, Skylark. Som MediaWatch tidligere på ugen skrev er det makkerparret Henrik Hancke Nielsen og Per Zachariassen, der i sin tid grundlagde Blu i 2001, der står bag det nye selskab.
Duoen solgte i 2005 Blu til Fremantle og har i de senere år haft base i Los Angelses og arbejdet for koncernen her. Nu vender de tilbage til rødderne som selvstændige tv-producenter i Danmark - men med en tung partner i ryggen.
Makkerpar bag Blu stifter nyt produktions-selskab
Ifølge en pressemedelelse fra Fremantle Media skal partnerskabet danne et kreativt knudepunkt med base i København med internationale ambitioner. Målet er sat mod at skabe nye underholdningsformater med global appel:
"Skylarks stiftere - Henrik Hancke Nielsen og Per Zachariassen – vil arbejde tæt sammen med Fremantle Media’s chef for Global Entertainment, Rob Clark, om at udvikle nye ideer. Holdet vil så tage strategisk stilling til, hvor nye formater skal lanceres og udnytte Fremantle Media’s globale netværk af produktionshold til at levere til et internationalt publikum," skriver Fremantle i meddelsen.
Giver kreativ frihed
Nielsen og Zachariassen har de seneste år boet i Los Angeles, hvor de har arbejdet for Freemantle. Cv'et tæller bl.a. formater som "Total Blackout", "Bang Bang" og "Spoof".
"Vi begyndte at arbejde med Fremantle Media i 2000, og vi har elsket det lige siden. De har et fantastisk ry for at fortælle gode historier og lave shows, som publikum verden over elsker. Som producenter yder de fantastisk støtte, men også den kreative frihed til at producere og udvikle de projekter, vi ønsker. Vi kan ikke forestille os en bedre partner til at tage vores shows videre ud i verden," siger Henrik Hancke Nielsen og Per Zachariassen i meddelelsen.
Fremantle ejer foruden Blu i Danmark også majoriteten af Miso Film.
Relaterede artikler:
Makkerpar bag Blu stifter nyt produktions-selskab
For abonnenter
Koncern vender ryggen til internationalt ejerskab
For abonnenter