MediaWatch

MTG vil skære 30-50 job i Norge

Som en del af en samlet sparerunde skal op mod 20 pct. af stillingerne i MTG i Norge nedlægges, siger norsk direktør. Sverige og Storbritannien står til at blive hårdest beskåret ifølge svensk medie.

Mindst 10 pct. af de job, MTG vil nedlægge som led i en stor omstrukturering, skal findes i Norge.

Ifølge Kampanje har MTG's norske direktør, Trygve Rønningen, til formiddag sat tal på de lokale konsekvenser af MTG's spareplan over for medarbejderne.

Her er det planen at gå fra en medarbejderstab, der i dag tæller 250 årsværk, til et sted mellem 200-220. Ifølge Trygve Rønningen handler besparelserne dog først og fremmest om at få penge til at investere:

"Det er to måder at spare penge. Enten sparer du pengene for at lægge dem på bundlinjen, eller også sparer du et sted for at investere et andet," siger han til Kampanje.

MTG's omstrukturering vil skære ca. 300 stillinger i Skandinavien og Storbritannien og reducere omkostninger med 600 mio. svenske kr. om året (ca. 470 mio. kr.).

Ifølge Dagens Media vil MTG lave de største indhug i Sverige og Storbritannien, der hver skal finde en tredjedel af målet - altså 200 mio. svenske kr. Den sidste tredjedel skal hentes samlet i den danske og norske forretning.

MTG TV har sin hovedforretning på det skandinaviske marked. Derudover driver koncernen tv-stationer i Estland, Letland og Litauen samt i Tjekket og Bulgarien. I Afrika har koncernen grene i Ghana og Tanzania.

Mere fra MediaWatch

LA sendte politisk tv-reklame under FCK-kamp

Trods dansk forbud mod at sende politiske reklamer på tv tonede Liberal Alliance alligevel frem med politiske budskaber i reklamepause på TV3+ onsdag. Det kunne ske, fordi TV3+ sender fra Sverige, skriver LA-formand på Twitter.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs