MediaWatch

Digital vækst hev annoncesalget op i foråret

Et stigende digitalt annoncesalg, der især tog fart i andet kvartal i valgkampens tegn, gav samlet et lille løft i omsætningen i første halvår.

Foto: Colourbox

Efter to år med stagnerende salg pegede pilen en smule opad for annonceomsætningen i første halvår. Det viser nye tal for Kreativitet & Kommunikations Mediaindex, der er baseret på tal, som mediebureauerne indberetter.

Samlet gik markedet frem med 3 pct. til 2,4 mia. kr. i første halvår mod en tilbagegang på 3 pct. i samme periode sidste år. Især det seneste kvartal fra april til juni, hvor valgkampen rasede, trækker det samlede resultat op med en vækst på 6 pct. eller cirka 140 mio. kr.

De digitale platforme (eksklusiv search) steg igen med tocifrede procenttal, i første kvartal med 13 pct. og i andet kvartal med 18 pct.

For de øvrige mediegrupper bød halvåret også på stigninger - undtagen printmedierne. Mens tv løftede sig 2 pct. - fordelt på en tilbagegang på 4 pct. i første kvartal og en fremgang på 8 pct. i andet kvartal, faldt printmedierne jævnt i begge kvaratler. Magasiner og ugeblade gik 15 pct. tilbage, dagblade 11 pct. og ugeaviser 7 pct.

Radio fik et flot løft på 13 pct., mens Biograf og Outdoor hentede en lille vækst på henholdsvis 2 og 3 pct.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kritiseret aftale om rettighedsbetaling lagt på is, mediebureauer kigger efter alternativer til Facebook, DR dropper livekoncerter, podcastbureau udvider med nye formater, og lokale radio- og tv-stationer har fået inddraget deres sendetilladelser. Læs med, når vi gennemgår ugens største mediesager.

Producenter glæder sig over droppet aftale men afblæser ikke krise

En rettighedsaftale, som i måneder har betydet stop for udvikling af fiktion til streamingtjenester, blev torsdag forkastet af Create Denmark, og det er et skridt i den rigtige retning. Det mener bl.a. Producentforeningen. Nu pågår individuelle forhandlinger med tjenesterne, men det risikerer at trække ud til efter sommer, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs