MediaWatch

Ny TDC-topchef har ingen opkøbsplaner for nu

Pernille Erenbjerg har ikke tænkt sig at gå på opkøbstogt inden for den nærmeste fremtid.

Foto: PR, TDC

Den danske telekoncern TDC har foreløbig ingen planer om at opkøbe flere selskaber og vil i stedet have fokus på at bevare sin kreditvurdering.

Sådan lyder det fra Pernille Erenbjerg, der er administrerende direktør og koncernchef hos TDC, ifølge Bloomberg News. Meldingen kommer, efter at hun i fredags overtog posten fra Carsten Dilling, der med øjeblikkelig virkning fratrådte telekoncernen.

"Jeg har ingen opkøbsplaner, hverken på kort sigt eller mellemlang sigt," siger Pernille Erenbjerg ifølge det finansielle nyhedsbureau.

"Det er altid svært at kommentere, hvad der kan ske på lang sigt, så det kan jeg ikke," fortsætter hun.

Da TDC tilbage i september sidste år betalte 12,5 mia. kr. for det norske kabel-tv- og bredbåndsselskab Get, tog selskabets aktier et dyk, idet TDC på grund af overtagelsen blev nødsaget til at skære i sit udbytte til aktionærerne.

Dette fik Moody's til sænke sin kreditvurdering af TDC til "Baa3" fra tidligere "Baa2".

Over for Bloomberg News forklarer Pernille Erenbjerg, at det for TDC er vigtigt at holde fast i den nuværende kreditvurdering.

Samtidig fortæller hun, at det er for tidligt for hende at kommentere selskabets langsigtede politik for udbetaling af udbytte.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs