MediaWatch

Afskedsprogram gav tv-kanal seerrekord

Jon Stewarts afskedsshow i The Daily Show sikrede tv-kanal højeste seerandel i dens ni måneder lange levetid.

Jon Stewart havde sidste arbejdsdag på The Daily Show i sidste uge. | Foto: Darren Calabrese/AP/Polfoto/Arkiv

Comedy Central er ikke nogen stor tv-kanal i Danmark, men i fredags var der godt gang i butikken. Tv-kanalen sender, som navnet antyder, komedie-programmer, og fredag takkede én af de store personligheder i den del af tv-branchen, The Daily Show-værten Jon Stewart, af med sit sidste program.

Comedy Central står bag The Daily Show, og Stewarts svanesang trak pænt med seere. I aldersgruppen 21-50 år landede Comedy Central på en share på 2,4 pct. Det skal ses i forhold til et gennemsnit på 0,6 pct. for samme aldersgruppe for hele 2015.

"Vi er overvældede over The Daily Shows popularitet. For os er det fantastiske seertal, og samtidig er det herligt, at så mange vil hylde Jon Stewart og hans livsværk. The Daily Show lever videre, og vi ser frem til en ny sæson med Trever Noah i spidsen i september," siger David Lincoln Blom, produkt- og marketing-ansvarlig for Comedy Central i Norden, i en meddelelse.

16 år som vært

Den tidligere rekord lød på en share på 1,9 i aldersgruppen 21-50 år. Hvis man ser på den lidt smallere målgruppe 18-34 år, så var Comedy Centrals share oppe på 4,6 pct.

Jon Stewart var vært for The Daily Show i 16 år. Han bliver afløst af den sydafrikanske komiker Trevor Noah, der debuterer i værtsstolen til september.

Comedy Central havde premiere i Danmark 2. december sidste år og har således været i luften i lidt over ni måneder. Tv-stationen er ejet af Viacom.

The Daily Show blev tidligere sendt på DR 2.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs