MediaWatch

TDC tog stejl rutsjetur på børsen

Mandagens aktiehandel var præget af voksende skepsis over for TDC-aktien, der lagde til fredagens kursfald.

TDC's topchef Carsten Dilling | Foto: Stine Bidstrup/POLFOTO/Arkiv

TDC lagde milevid afstand til de øvrige aktier i C20 Cap mandag. Og det var ikke med positivt fortegn, for aktien faldt som en sten på børsen. Samlet røg TDC ned med 7,1 pct. til 44,80 kr. efter også at have indkasseret det største kursfald blandt eliteaktierne i fredags på 5,3 pct.

At TDC svømmer mod strømmen kan altovervejende henføres direkte til, at selskabet kom med halvårsregnskab i fredags - og det faldt ikke i god jord.

En mindre del af mandagens fald kan forklares med en udbetaling af udbytte på 1 kr., mens resten skal ses i lyset af, at analytikerkorpset er blevet mere skeptisk over for teleaktien siden offentliggørelsen af regnskabet.

Danske Bank har skåret sit kursmål til 49 kr. fra 55 kr. og gentaget anbefalingen "hold". Det sker med henvisning til, at der er risiko for, at udbyttet vil blive sænket. Banken er dog at finde blandt nettokøberne af aktien mandag formiddag.

Fra udlandet er der kommet en sænket anbefaling fra franske Société Générale, der har reduceret TDC-aktien til "hold" fra tidligere "køb" og skåret kursmålet til 50 kr. fra 58 kr.

Samlet faldt 6 aktier i C20 Cap-indekset, der alt i alt lukkede mandagen ned med en lille stigning på 0,4 pct. i 1031,88.

ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs