MediaWatch

Millionslagsmål om p-skiver skal for Landsretten

TV 2-indslag og -artikel om p-skiver og et erstatsningskrav på 1,45 mio. kr. ender i Landsretten.

Foto: Colourbox

En artikel på tv.dk og et indslag i TV 2 News fra 2012 risikerer at koste tv-stationen dyrt, efter designvirksomheden Jacob Jensen Design har hevet tv-stationen og to journalister i retten. Selskabet kræver en erstatning på 1,45 mio. kr. Det skriver BT.

Artiklen og tv-indslaget handler om p-skiver. Der stilles spørgsmålstegn ved deres kvalitet, og en parkeringsvagt vurderer i artiklen, at omkring hver anden p-skive ikke virker, som den skal.

Jacob Jensen Design producerer p-skiver, og her vil man altså ikke have siddende på sig, at så mange p-skiver skulle være fyldt med fejl.

"TV2 sagde, at 50 procent af P-skiverne indeholdt fejl. Men kun 0,74 procent af Jacob Jensen Designs havde fejl," siger advokat Michael Christiani Havemann, som repræsenterer Jacob Jensen Design i sagen, til BT.

Erstatningskravet på 1,45 mio. kr. stammer fra det beløb, som Jacob Jensen Design mener at være gået glip af på grund af den negative omtale.

Byretten i Odense tog sidste år stilling til spørgsmålet og dømte til TV 2's fordel. Nu skal Østre Landsret så se på sagen. Sagen begynder på tirsdag.

Mere fra MediaWatch

Overblik: Hovedpunkterne i det nye medieforlig

Der er lørdag landet et nyt medieforlig, som bla. indeholder en mindre procentdel af en ”moderniseret” public service-pulje til lydindhold, et styrket DR, et sænket titelloft og et krav om ordnede arbejdsforhold i medie- og filmbranchen. Opdateret.

DR's arkiv skal gøres tilgængeligt gennem Det Kongelige Bibliotek

Over de næste tre år er der afsat 62,5 mio. kr. i den nye medieaftale til at etablere offentlig adgang til DR’s omfattende arkivmateriale, hvilket har været et hedt politisk ønske i en årrække. Det digitale leksikon lex.dk kan få en rolle i forhold til formidling, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs