MediaWatch

Jon Stewart siger farvel med en times Daily Show

Så er det slut. Jon Stewart med den skarpe politiske satire optræder for sidste gang i The Daily Show.

Jon Stewart har sidste arbejdsdag som vært på The Daily Show torsdag aften. | Foto: Darren Calabrese/AP/Polfoto/Arkiv

Højrefløjen i USA ånder formentligt lettet op, men mange andre ved allerede nu, at de i næste uge vil savne den daglige dosis skarp politisk satire fra Jon Stewart

Den amerikanske tv-vært har for nogen tid siden meddelt, at han slutter som vært på det daglige satiremagasin The Daily Show.

Og nu er tiden kommet. Sidste show løber over skærmen torsdag aften amerikansk tid.

Hans sidste program er planlagt til at vare i en time, mere end dobbelt så længe som normalt.

Han er en rutineret satiriker, den 52-årige Jon Stewart, der har været vært på The Daily Show i 16 år.

I den periode er programmet blevet stadig mere populært, også uden for USA's grænser, herunder i Danmark.

At han er en stor kanon inden for den politiske komiker- og talkshowgenre i USA, vidner hans gæsteliste om. Han har jævnligt toppolitikere i sin stol, og han har store kanoner fra Hollywood.

I juli dukkede præsident Barack Obama igen op.

"Hvis side er vi på i Mellemøsten? Hvem bomber vi?" spurgte Stewart.

Andre end højreorienterede politikere drager nok også et lettelsens suk, for mange tv-journalister er også blevet bidt i haserne af Jon Stewart og hans manuskriptforfattere.

"Jeg forestiller mig, at mange folk på nyhedsprogrammerne bliver glade for, at de ikke længere skal vågne om morgenen og høre, at Jon Stewart har gjort grin med dem aftenen forinden," siger Robert Thompson, der er chef for en afdeling for tv- og popkultur på Syracuse University, til nyhedsbureauet Reuters.

Det kan eventuelt være journalisterne og kommentatorerne på den højreorienterede kanal Fox, som Jon Stewart ofte har givet det glatte lag - og som i øvrigt har givet igen.

Jon Stewart har ikke fortalt, hvad han skal lave nu.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

TV 2 afviser blankt kritik fra Danske Filminstruktører om svigt af dansk film

Dansk Film bliver ikke ladt i stikken af tv-stationerne efter deres filmforpligtelse er afskaffet, siger TV 2's fiktionschef, der går i rette med Danske Filminstruktørers kritik af bl.a. mindre og manglende risikovillig støtte fra DR og TV 2 til dansk film. Samlet er pengene til dansk film ikke blevet mindre, siger hun.

Briefing: Ugen i mediebranchen

Kristeligt Dagblads mangeårige chefredaktør takker af, Radio- og tv-nævnet undrer sig over Radio4's lyttertal, og JP/Politikens Hus har offentliggjort bedste regnskab i årevis. Hop med på denne uges catch-up med de vigtigste historier i ugen, der er gået.

Medier nyder godt af nedlagt strejkekasse

JP/Politikens Hus skal have modtaget et tocifret millionbeløb fra Danske Mediers kasse, der blev nedlagt i 2021, da arbejdsgiverforeningen blev en del af Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs