MediaWatch

Jon Stewart siger farvel med en times Daily Show

Så er det slut. Jon Stewart med den skarpe politiske satire optræder for sidste gang i The Daily Show.

Jon Stewart har sidste arbejdsdag som vært på The Daily Show torsdag aften. | Foto: Darren Calabrese/AP/Polfoto/Arkiv

Højrefløjen i USA ånder formentligt lettet op, men mange andre ved allerede nu, at de i næste uge vil savne den daglige dosis skarp politisk satire fra Jon Stewart

Den amerikanske tv-vært har for nogen tid siden meddelt, at han slutter som vært på det daglige satiremagasin The Daily Show.

Og nu er tiden kommet. Sidste show løber over skærmen torsdag aften amerikansk tid.

Hans sidste program er planlagt til at vare i en time, mere end dobbelt så længe som normalt.

Han er en rutineret satiriker, den 52-årige Jon Stewart, der har været vært på The Daily Show i 16 år.

I den periode er programmet blevet stadig mere populært, også uden for USA's grænser, herunder i Danmark.

At han er en stor kanon inden for den politiske komiker- og talkshowgenre i USA, vidner hans gæsteliste om. Han har jævnligt toppolitikere i sin stol, og han har store kanoner fra Hollywood.

I juli dukkede præsident Barack Obama igen op.

"Hvis side er vi på i Mellemøsten? Hvem bomber vi?" spurgte Stewart.

Andre end højreorienterede politikere drager nok også et lettelsens suk, for mange tv-journalister er også blevet bidt i haserne af Jon Stewart og hans manuskriptforfattere.

"Jeg forestiller mig, at mange folk på nyhedsprogrammerne bliver glade for, at de ikke længere skal vågne om morgenen og høre, at Jon Stewart har gjort grin med dem aftenen forinden," siger Robert Thompson, der er chef for en afdeling for tv- og popkultur på Syracuse University, til nyhedsbureauet Reuters.

Det kan eventuelt være journalisterne og kommentatorerne på den højreorienterede kanal Fox, som Jon Stewart ofte har givet det glatte lag - og som i øvrigt har givet igen.

Jon Stewart har ikke fortalt, hvad han skal lave nu.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

I JP/Politikens Hus har aviserne afsluttet forhandlingerne om afskedigelser, og samtidig er opsigelser blevet annonceret på flere andre adresser i Mediedanmark. En længe ventet aftale med Netflix landede, og i Norge er en global podcasttrend, som DR følger tæt, blevet tydelig. Få overblikket her.

Klumme: Censur af sociale medier styrer mod at været reguleret af annoncører

Der er de seneste år er der taget flere skridt mod en privatisering af reguleringen af ytringsfrihed på platforme, vi oplever som digital infrastruktur for den offentlige samtale. Det seneste træk, hvor annoncører boykotter Twitter, peger i retning af, at nu bliver grænserne også sat af virksomheder, skriver Uffe Gardel.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs